Circuit rijden op Alcarras met je eigen motor

Motorvakantie / voorjaarstraining. 2 weekenden in 2021: 19-20-21 Maart en op 26-27-28 Maart 2021. Circuit Alcarras in Spanje bij Racecracks Trackdays & Racing School.

 

De inschrijving is sinds 1/10/2020 geopend voor de 2 weekend evenementen in maart 2021.

In maart is het altijd heerlijk voorjaar in Alcarras met veel zon en een geweldige sfeer. Daarom geeft Racecracks in 2021 hier een vervolg aan door maar liefs 2 weekenden te organiseren zodat dit voor de deelnemers maar 2 vrije dagen per evenement kost. Tijdens beide weekenden bieden we instructie, vrij rijden en privetrainingen aan. 

 

 

Zelf racen op circuit

 

Inschrijven 19-21 Maart

Inschrijven 26-28 Maart

 

Ben je het zat om in de regen te rijden of om na een circuitdag weer lang te moeten wachten op de volgende trainingsdag?  Speciaal voor deze rijders hebben we de motorvakantie in Spanje op het circuit van Alcarras. Hier kan je veel rijden en van dag op dag je rijtechniek verbeteren. Daarnaast is het een geweldige motor circuitvakantie waarbij je ervoor kan kiezen om je motor en spullen per vrachtwagen te laten vervoeren zodat je zelf luxe kan vliegen en hierdoor zelfs vakantie dagen bespaard. 

Onderstaand het inschrijfgeld per weekend evenement. Vrijdag, Zaterdag en Zondag en voor alle niveaus dezelfde prijzen!

 

*    Rijden zonder DB killer. Zeer ruime geluidslimiet van 107Db. 

*    Gratis tijdwaarneming van alle sessies.

*    Optie: Motortransport met motor krat + overige spullen mogelijk (zie verder voor een complete uitleg) Inleveren motor nabij Rotterdam en Zwolle. Zelf lekker ontspannen vliegen naar Barcelona + huurauto (zelf te regelen)

*    6 sessies per dag op het veilige en uitdagende circuito Velocidad te Alcarras. 

*    Mooie omgeving, veel droger dan Nederland en veel zon. 17-24 graden is normaal. 

*    Dichtbij vliegveld Barcelona en Reus en veel goede en goedkope hotels in Lleida, Slcarras en Fraga. 

*    Instructie, privetrainingen en vrij rijden mogelijk dus werk ideaal aan je bochtentechniek.

*    Geweldige fotograaf en professionele bandenservice aanwezig. Er is ook een onderdelen service.

*    Restaurant, nachtwaker en pitboxen beschikbaar. Ook pitboxplekken.

*    Opslag service van je motor + spullen op circuit Alcarras als je de 2 weekenden komt rijden. 

 

Zie hieronder voor een complete uitleg per onderdeel voor de track days in Alcarras.

Geeintresseerd? Pak de agenda erbij en hou de datums vrij. 

 

Motor vakantie

 

Circuit Alcarras adres:  CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA

Circuit Spanje, circuito Alcarras

Circuito de Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in Maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is. Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Vliegveld Reus ligt op 1 uur rijden en beschikbaar van Eindhoven.
Doordat Alcarras op 1450 km vanaf Utrecht ligt is het ook nog goed aan te rijden voor de deelnemers die met eigen vervoer willen komen. Spanje is gewoon veel trefzekerder met het weer dan Frankrijk in Maart.
Alcarras is echt een geweldig uitdagend motor racecircuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d'Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van de leuke stad Lleida.
 
 

Opzet evenement. De verschillende niveaus en rijtijd.

Ieder niveau rijdt 6 sessies per dag. Totaal in 3 dagen: 18 sessies. Meer dan genoeg rijtijd dus.

Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we op circuit alcarràs ook instructie aan zodat je een complete race training kan afleggen. De verhoogde rijvaardigheid die je hiermee op doet zal je rijkunsten een enorme boost geven omdat je 3 dagen achter elkaar kan oefenen.

De motorrijvaardigheidstraining is altijd snel volgeboekt dus wacht niet te lang met registreren. 

Niveau 1 en niveau 2 zal dezelfde opzet hebben als in Assen dus ook de oefening 1 rijder voor de instructeur zal uitgevoerd worden als de groep daaraan toe is.. Het lesprogramma zal hierop afgestemd worden zodat er stap voor stap progressie wordt gemaakt voor het vrij rijden.

Te boeken niveaus:

  • Niveau 1  cursus rijvaardigheidtraining en geschikt voor rijders die normaal op straat motor rijden.
  • Niveau 1+ snelle straat rijders met circuitervaring en meer bochtensnelheid
  • Niveau 2  motor rijvaardigheids training voor de gevordende circuit rijders.
  • Niveau 3  vrij rijden minder snel. Rondetijden boven de 2.00 op Assen
  • Niveau 4  vrij rijden en is met name bedoeld voor de rijders die racen met een circuit motor en op Assen onder de 2.00 rijden.

 

Voor zowel niveau 3 en niveau 4 rijders zijn er privetrainingen te boeken voor de perfecte racecursus.

Ben je tijdens de trackday te snel voor een niveau geworden dan plaatsen wij je over naar een geschikt niveau (mits daar ruimte is) zodat er goede groepindelingen ontstaan.

Daarnaast doen we net zoals anders onze uiterste best om iedereen te helpen en een geweldig evenement te organiseren en is er in de Racecracks pitbox gratis koffie en thee in de ochtend. Kortom, zelf racen op circuit  Alcarras met de juiste voorzieningen eromheen. 

 

Inschrijfgeld voor de 3 circuitdagen.

Er kan vanaf 1 november 2020 ingeschreven worden via de Racecracks website met scherpe prijzen voor het circuit van Alcarras.

299,- inschrijfgeld voor 19-21 maart en 329,- inschrijfgeld voor 26-28 maart. Vrijdag, Zaterdag en Zondag en voor alle niveaus dezelfde prijzen!  Let op: VOL=VOL 
 


PRIVETRAINING

3 sessies privetraining voor 100,-

Voor de niveau 3 en niveau 4 rijders hebben we de privetraining met 2 rijders per instructeur. Maximale leerfactor, persoonlijk, echt wat leren en we vullen de training aan door jou te filmen met de onboard camera. 

 

Tijdwaarneming

Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die op internet gepubliceerd worden. 

 

Geluid

Je mag hier tijdens de Spaanse week met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is 3 keer zoveel geluid als in Nederland. Db-killer kan je thuis laten. 

 

Zelf racen op circuit

Inschrijven 19-21 Maart

Inschrijven 26-28 Maart

 

Specificaties Alcarras Circuit

Het circuit heeft een lengte van 3743 meter. is erg breed EN veilig dus uitermate geschikt voor motor trackdays. Omdat het circuit tegen een heuvel aangebouwd is ga je er eerst bergaf om dan weer naar boven te klimmen totdat je weer op het rechte eind bij start-finish komt, wat het hoogste punt is van het circuit. Je rijdt er tegen de klok in waardoor de oude banden verder opgereden kunnen worden. Het circuit heeft tien linker- en vier rechterbochten. De grootste uitdaging zit in de dubbele linkerbocht die bergaf loopt (bocht 6 en 7 in de 4eversnelling).  Met een breedte van 14 meter geeft het een extra kick om de bochtencombinaties af te werken. Rondje Ferry:

  

Plattegrond circuit Alcarras

 

Transport van je motor + spullen voor maar 299,- 

Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Kosten 299,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle en Rotterdam. Basis is Rotterdam. Zwolle enkel op afspraak.Let op: beperkt aantal plekken dus meld je zo snel mogelijk aan voor het transport. 

 

Beladen motorkrat

Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. De motor zetten we vast met spanbanden. Na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 10,- / 1000,- waarde. 
Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook. 
 
 
Wat kan er allemaal mee op je motorkrat
 
 
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, relaxstoel, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duc tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen. In een losse achterband kan je ook veel kleine spullen opbergen en deel eventueel wat met je vrienden om ruimte te besparen. 
 
 

Voorbeeld van een beladen motorkrat.

 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 10,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Voorwaarden transportverzekering: https://www.racecracks.nl/Docs/Transportverzekering%20en%20G13_.pdf

 

Ik heb teveel spullen voor in het motorkrat. Wat nu?

Neem contact op met Ferry van Racecracks en laat weten wat je extra wilt meenemen en we zoeken hier een geschikte oplossing voor. Voor 350,- kan je ook een extra motorkrat huren. Ook voor andere vragen kan je ons altijd contacten want we helpen je graag. 

 

Circuitdagen

 

Hotel

Op maar 12 minuten rijden ligt het IBIS Styles hotel welke zelf te boeken is via www.booking.com of www.trivago.nl Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN. (Tijdelijk gesloten omdat er minder reigizers zijn. Normale Ibis en Ibis budget bij het centrum van Lleida is wel open)

Op 20 minuten rijden in Lleida ligt hotel Nadal. Goede recenties van bekenden en erg scherp geprijsd. Adres: Segon Passeig de Ronda 23. 

Hotel 2 waar de CREW in 2020 zal overnachten is: NASTASI hotel & Spa en ligt aan de N240 en ligt op een goede aanrij route naar het circuit. Straat: Av. Alcalde Rovira Roure. (NASTASI hotel is tijdelijk gesloten omdat het ingezet kan worden als noodziekenhuis)

De CREW is van plan om in 2021 in hotel Casanova te gaan slapen in de plaats Fraga en is 15 minuten rijden vanaf het circuit. Straat: Avenida Madrid 54. Alleen ontbijt mogelijk in het Casanova hotel. Er zijn 108 kamers dus genoeg plek.

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of https://www.speedsecure.nl/info-doorlopende-reisverzekering/

 

Kosten vliegen en huurauto

Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  www.vliegwinkel.nl of www.skyscanner.nl   Vueling retour van Schiphol naar Barcelona: vertrek  Kosten 90,- 

Je kan vanaf Brussel nog goedkoper vliegen naar vliegveld Reus. Reus ligt nog dichter bij Alcarras. Dit is met Ryanair. 

Een auto huren kan al vanaf 5,- per dag. www.autohuren.nl waarbij Alamo rent a car en Hertz het klantvriendelijkst zijn. Ook in 2020 huurde wij een auto voor 5,- per dag via autohuren.nl   Ongeveer 1 week voor het huren van de auto zie je de laagste huurtariefen op autohuren.nl 

 

Foto’s 

De fotograaf zal van iedereen hele mooie actiefoto’s maken.

 

Veiligheid

Alcarras is een veilig circuit. De baan is breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen en de rijvaardigheidscursus.   

 

Banden en onderdelenservice op Alcarras

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop. 

 

Facilitaire voorzieningen

De paddock bied mogelijkheid tot kamperen en is gratis tijdens het Racecracks evenement. Op de 2e asfalt strook die iets hoger ligt kun je kamperen en is een normale paddock. Daar zijn ook stroom- en waterpunten en een toiletgebouw met douches. Normale nederlandse 220V stekkers voor de stroom en 32A voor krachtstroom zijn aanwezig. Voor de pitboxen mogen geen caravans en campers staan. Wel trailers, vrachtwagens, meubelbakken, auto's en busjes. In de pitboxen mag ABSOLUUT niet geslapen worden en hierop wordt streng gecontroleerd. 

De toegang tot de paddock is de avond voorafgaande aan het evenement vanaf 18.00u mogelijk. Meestal is het kampeergedeelte op de paddock al eerder open dus kan je alvast je tent opzetten en hier slapen. Meestal is het mogelijk te voet de paddock te verkennen en een drankje of hapje te doen in het restaurant. Uiterlijk de volgende ochtend na het evenement moet je de het camping gedeelte / paddock verlaten als de organisatie van het volgende evenement hier toestemming voor geeft Doen ze dat niet dan moet je om 19.00 de paddock en de camping zone verlaten en kan je meestal buiten het hek overnachten op de Supermotard paddock wat op zich ook prima gaat.

Racecracks voorziet een nachtwaker tijdens het evenement. Het hek van de paddock en kampeergedeelte is gesloten van 00.00 tot 7.00uur voor meer veiligheid.

In de paddock is geen tankstation. Op ongeveer 5 minuten met de auto, net voor het dorp Alcarras kun je terecht voor benzine. 1 rechte weg er naartoe. Adres: Carretera Valmana 2, 25180 Alcarras.

Sinds 2018 is het in Frankrijk en Spanje verplicht om 10% Ethanol aan de benzine toe te voegen. Indien er niet genoeg stroming is in de benzine zakt de Ethanol en stijgt de benzine en bestaat de kans dat je Ethanol tankt ipv benzine (of meer Ethanol dan goed is). Ethanol is blijkbaar niet brandbaar, en dan start je motor niet of draait onstabiel. Tank daarom in Spanje en Frankrijk enkel langs autosnelwegen gelet er daar genoeg verversing is van de benzine aangezien er daar veel bevoorrading is en de benzine regelmatig wordt gemixt. Bij RON98 heb je hier minder snel last van. 

Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar om naar de verschillende bochten te kijken. Via een voetgangersbrug kun je naar het binnenterrein waar de verschillend bochten te bekijken zijn.

 

Restaurant.

Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Er is een compleet lunch menu voor 14,- incl brood, water en fris. Lunch menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zo maar 5 desserts. Het restaurant is overdag open tot 17:00. 

 

Pitboxen

De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. De kosten per pitbox zijn 350,- voor 3 dagen. (dag voor het evenement vanaf 19.00 t/m de laatste dag van het evenement tot 18.00) Je kan ook een pitbox plek huren voor 90,- voor deze periode van 3 dagen + nachten. Je deelt dan de ruime pitbox met maximaal 5 - 7 andere rijders. Op het inschrijfformulier kan je ook invullen met wie je graag in de pitbox wilt staan. Het is niet toegestaan om te overnachten/slapen in de pitbox.

 

Overzicht tarieven 

We hebben het inschrijfgeld en andere kostenposten uitermate laag weten te houden om het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken en zo de trackday te kunnen boeken.

Transport op motorbok 299,-  Optie transportverzekering voor je motor/spullen: 10,- per 1000,- verzekerde waarde. 500,- eigen risico per gebeurtenis. Een extra motorkrat kost 350,- 

Pitbox  350,- voor 3 dagen.

Pitbox plek voor 90,- p.p. voor 3 dagen.  

 

Algemene tips en informatie

Rij vanaf Barcelona richting Alcarras en terug over de A-2 en niet over de AP-2. De AP-2 is namelijk een tolweg en is minder snel dan de A-2.

Wil je het plaatselijke weer checken via weeronline toets dan Lerida in ipv Lleida voor een grote plaats in de buurt van Alcarras.

Adres circuit: CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA

Op de paddock is WIFI beschikbaar. Altijd handig om via whatsapp met het thuisfront te bellen, te surfen of email te checken.

Ziekenhuis waar je verzekerd bent: Hospital universitari, Arnau de vilanova in Lleida. 

In Alcarras valt veel minder regen als in Nederland en is ook in Maart veel droger dan bijvoorbeeld Portimao.

Op 10 minuten rijden heb je in Alcarras een supermarkt. In de buurt van het tankstation. Plusfresc: Carrer Barceloneta 88, 25180 Alcarras.
Precies de andere kant op op 7 minuten rijden heb je: Supermercado Disbo Mari. Adres: Carrer Pla 9, 25112, Gimenells.
En er zit nog een hele grote lidl op 22 min rijden aan de Av. de Madrid 34, 22520, Fraga.

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een hotel, vliegtuig, transport, huurauto of verzekering? Stuur dan een email naar Racecracks of bel +31614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

 

De tracktime voor het motortreffen 2021 maar liefs 6 sessies per dag. Iedereen krijgt 2 weken voor het motorevenement het tijdschema toegezonden.

Alcarras kan je perfect combineren met een dagje Barcelona of een andere leuke Spaanse stad in de provincie Catalonie. Op Tripadvisor kan je precies zien wat er in een bepaalde stad of dorp te zien is. Ook qua hotels en restaurants vindt je er veel informatie. Centrum van Lleida is ook een aanrader. Veel goede restaurants en veel winkels. Vraag Ferry naar tips. 

Na de 3daagse zal je veel beter voorbereid zijn op de dagen die wij op het TT circuit van Assen organiseren. Ook zal de basis gelegd zijn voor een training op circuit Zandvoort, Spa Francorchamps, Zolder of Mettet. 

 

Motorrijden

 

 

 

ALCARRAS

Trackdays on Alcarras with your own motorcycle in March 2021.

Motor holiday / spring training March 19th, 20th and 21th and March 26th, 27th and 28th 2021 at circuit Alcarras in Spain with Racecracks Trackdays & Racing School.

Alcarras is a motor track in Spain.  Racecracks to organize 3 circuit days on the beautiful motor track Alcarras. With the motorcycle track days you can ride every day 6 sessions. So, this bike track days is the best for you and we don't have a voice limit with your exhaust pipe during the track day experience with your own bike. Circuit days booked you by Racecracks Trackdays & Racing school.   

Are you tired of driving in the rain or having to wait a long time after a track day for the next one to show up? Especially for these riders we organise the motorcycle holiday in Spain on the circuit of Alcarras. A lot of riding time and the ability to improve your driving technique from day to day. Apart from that, it is just a great track holiday where you can choose to have your motorcycle and stuff transported by a truck, while you are flying. It might even save you some free days.

 

* NO noise limit (but keep the damper on the exhaust)

* Free timekeeping of all sessions.

* Option: Motor transport with bike crate + other stuff possible (see further for a complete explanation)

* Relaxed flight to Barcelona + rental car (arrange yourself)

* 6 sessions a day on the safe and challenging circuito Velocidad in Alcarras.

* Beautiful environment, much more dry than the Netherlands and lots of sun. The last 8 years, you could wear shorts in the afternoon.

* Close to Barcelona airport and Reus Airport and many good and cheap hotels in Lleida.

* Instruction, private training and free driving possible, so ideal to work on your steering technique.

* Great photographer and professional tire service present. There is also a parts service.

* Restaurant, night watchman and pit boxes available. Also single pit box spots available.

 

Setup event & different levels and driving time.

Each level rides 6 sessions per day. Total sessions in 3 days: 18. More than enough driving time.

Just like on the TT circuit of Assen, we also offer instruction on circuit alcarràs, so you can take a complete race training. This experience will give your driving skills a huge boost, due to the ability of practising 3 days in a row.

In addition, we also offer free driving and private training that can be reserved. The difference in prices between instruction and free drive, is slightly more than in the Netherlands, due to higher organisational costs abroad. The motor skills training is usually fully booked in no time, so do not wait too long to register.

Level 1 and level 2 will have the same set-up as in Assen, although in Spain, in consultation with the participants, we will plan a number of free driving sessions to get acquainted with free riding. The curriculum will be adjusted to this to ensure that step by step progress is made to prepare for free riding.

Available levels:

·         Level 1 - driving skills training and suitable for riders who normally ride on the street.

·         Level 2 - driving skills training for the faster (street) riders.

·         Level 3 - free driving less fast.

·         Level 4 - free riding and especially intended for riders who race with a track bike.

For both level 3 and level 4 riders there is a possibility to book private training courses for the perfect race experience.

If during the track day you have become too fast for a level, we will transfer you to an appropriate level (provided there is room) to maintain an optimum group composition.

As usually we do our utmost best to help everyone and to organize a great event. Free coffee and tea are available in the morning in the Racecracks pit box. In short, racing on Alcarras circuit with the right facilities around it.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks