Circuitrijden op Alcarras met je eigen motor

Motorvakantie / voorjaarstraining 14 tot 16 Maart 2018 te Alcarras in Spanje.

 

Omdat 2017 een succes was en alle deelnemers het circuit erg gaaf vonden hebben alweer voorlopie datums voor 2018 en wel op 14, 15 en 16 Maart 2018. Inschrijven hiervoor kan begin Augustus tegen scherpe prijzen!

 

Direct inschrijven

 

Adres circuit:  Vallmanya, 25112 Alcarràs, Lleida

Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in Maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is. Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Doordat Alcarras op 1450 km vanaf Utrecht ligt is het ook nog goed aan te rijden voor de deelnemers die met eigen vervoer willen komen. Spanje is gewoon veel trefzekerder met het weer dan Frankrijk in Maart en Alcarras is echt een geweldig uitdagend circuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d'Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van Lleida.
 
 

Opzet evenement

Ieder niveau rijdt 7 sessies van 20 minuten. Meer dan genoeg rijtijd dus.

Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we in Alcarras ook instructie, vrij rijden en privetrainingen aan. Instructie geven zorgt ervoor dat er in het buitenland meer kosten zijn voor de organisatie, vandaar dat de verschillen met vrij rijden groter zijn.

Niveau 1 en niveau 2 zal dezelfde opzet hebben als in Assen hoewel we in Spanje in overleg met de deelnemers een aantal sessies vrij rijden gaan plannen om kennis te maken met het vrij rijden. Het lesprogramma zal hierop afgestemd worden zodat er stap voor stap progressie wordt gemaakt voor het vrij rijden.

Te boeken niveaus:

  • Niveau 1
  • Niveau 2
  • Niveau 3
  • Niveau 4

Voor zowel niveau 3 en niveau 4 rijders zijn er privetrainingen te boeken.

Ben je tijdens het evenement te snel voor een niveau geworden dan plaatsen wij je over naar een geschikt niveau zodat er goede groepindelingen ontstaan.

Daarnaast doen we net zoals anders onze uiterste best om iedereen te helpen en een geweldig evenement te organiseren en is er in de Racecracks pitbox gratis koffie en thee in de ochtend.

 

Inschrijfgeld

Er kan vanaf eind Juli 2018 ingeschreven worden via de Racecracks website met unieke scherpe prijzen voor het circuit van Alcarras. Datums 14, 15 en 16 Maart 2018. 

Inschrijfgeld voor 2018 incl. ultra vroegboekkorting:  Niveau 1 & 2:  399,-  en  Niveau 3 & 4:  299,-  prijzen zijn geldig t/m 31 Oktober 2017. 

Vroegboekkorting geldig van 1 November t/m 31 December: Niveau 1 & 2: 429,-  en Niveau 3 en 4: 319,- 

Prijzen vanaf 1 Januari tot 2 weken voor het evenement: Niveau 1 & 2: 449,- en Niveau 3 en 4: 339,-

 

Privetraining

Liever 1 losse dag instructie? Boek dan een privetraining. (als optie aan te vinken bij inschrijven of stuur ene email)

Privetraining voor niveau 3 rijders kost 100,- per dag extra op basis van 3 deelnemers per instructeur.

Op het inschrijfformulier kan de optie Privetraining niv 4 gekozen worden voor 179,- extra per dag.

Je zal samen met de instructeur en 2e deelnemer de gehele dag werken aan verbeteringen aan je rijtechniek en motorafstellingen.  Uitleg privetraining:  https://www.racecracks.nl/Pages/Circuitdag/  

 

Tijdwaarneming

Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die gepubliceerd worden in de Racecracks pitbox. Dit is een GRATIS service van Racecracks en hiermee verhogen wij de veiligeid en het plezier van het evenement. Ook op de tv schermen en later op internet zijn de rondetijden terug te zien. Daarbij is de app van MYLAPS Speedhive erg handig.

 

Geluid

Je mag hier met open race-uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand.

 

Specificaties Alcarras Circuit

Het circuit is met een lengte van 3743 meter net iets langer als bijvoorbeeld Cartagena en Oschersleben, is erg breed EN veilig. Omdat het circuit tegen een heuvel aangebouwd is ga je er eerst bergaf om dan weer naar boven te klimmen totdat je weer op het rechte eind bij start-finish komt, wat het hoogste punt is van het circuit. Je rijdt er tegen de klok in waardoor de oude banden verder opgereden kunnen worden. Het circuit heeft tien linker- en vier rechterbochten. De grootste uitdaging zit in de dubbele linkerbocht die bergaf loopt (bocht 6 en 7 in de 4eversnelling).  Met een breedte van 14 meter geeft het een extra kick om de bochtencombinaties af te werken. Rondje Ferry:

  

 

Transport

Het transport word geregeld op professionele werkwijze zodat uw motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Daarnaast hebben we ook nog beperkte ruimte voor spullen wat niet in je motorkrat past.  Kosten 300,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd centraal in Zoetermeer voor korte reisafstanden. Laden gebeurd op Zaterdag 10 Maart en na het evenement lossen we op Maandagavond 19 Maart. Dat is voor nu de planning. 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 8,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Transport gebeurt met een stevige trailer met dikke zijwanden (koelwagen) en voor de achterdeuren staan kuubskisten zodat indringers erg lastig bij de motorfietsen kunnen komen. 

 

Hotel

Op maar een kwartiertje rijden in Lleida ligt het fijne IBIS Styles hotel welke zelf te boeken is voor 80,- p.p. (incl. toeristenbelasting) voor 3 nachten incl. ontbijt en parkeren. Wij slapen hier zelf ook. Te boeken via www.booking.com of www.trivago.nl

Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN  

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of www.speedsecure.nl/product-info 

 

Kosten vliegen en huurauto

Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  www.vliegwinkel.nl of www.skyscanner.nl en een auto huren kan al vanaf 13,- per dag.

 

Foto’s 

De fotograaf zal mooie actiefoto’s maken welke gelijk op het evenement en na het evenement te bestellen zijn op: http://www.racepixx.de/v3   

 

Veiligheid

Alcarras is een veilig circuit. De baan is breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen.

 

Technische ondersteuning

Gaat er iets aan je motor kapot, Racecracks zal meehelpen om je motor weer rijklaar te krijgen.           

 

Banden en onderdelenservice op Alcarras

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen hele scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop.

 

Facilitaire voorzieningen

De paddock bied mogelijkheid tot kamperen. Direct achter de boxen is alles geasfalteerd. Verder voor de pitboxen (2e asfalt strook die iets hoger ligt) kun je kamperen. Daar zijn ook stroom- en waterpunten. In de pitboxen mag niet overnacht worden. Normale nederlandse 220V stekkers voor de stroom en 32A voor krachtstroom.

De toegang tot de paddock is de avond voorafgaande aan het evenement vanaf 19.00u mogelijk. Voor het circuit is een mooie parkeerplaats met uitzicht, een fijne plaats om even te wachten tot de pitboxen vrij zijn. Meestal is het mogelijk te voet de paddock te verkennen en een drankje of hapje te doen in het restaurant.

Racecracks voorziet een nachtwaker. Het hek van de paddock is gesloten van 00.00 tot 7.00uur voor meer veiligheid.

In de paddock is geen tankstation. Op ongeveer 10km van het circuit net voor het dorp Alcarras kun je terecht voor benzine. 1 rechte weg er naartoe. Adres: Carretera Valmana 2, 25180 Alcarras.

Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar om naar de verschillende bochten te kijken. Via een voetgangersbrug kun je naar het binnenterrein waar de verschillend bochten te bekijken zijn.

 

Restaurant.

Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Welke om een uurtje of 11.00 open gaat tot 21.00 Er is een diner menu voor 15,- en een compleet lunch menu voor 13,- incl brood, rode wijn, water en fris.  Diner en lunch menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zo maar 5 toetjes. In 2018 zal het restaurant iedere dag + avond geopend zijn waar we met zijn allen gezellig kunnen eten en drinken.

 

Pitboxen

De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. De kosten per pitbox zijn 350,- voor 3 dagen. (Dinsdag 13 Maart 19.00 tot Vrijdag 16 Maart 18.30) Je kan ook een pitbox plek huren voor 60,- van Dinsdag 13 Maart 19.00 tot Vrijdag 16 Maart 18.30. Je deelt dan de ruime pitbox met maximaal 7 andere rijders. Op het inschrijfformulier kan je ook invullen met wie je graag in de pitbox wilt staan. Het is niet toegestaan om te overnachten/slapen in de pitbox.

 

Overzicht tarieven

We hebben het inschrijfgeld en andere kostenposten uitermate laag weten te houden om het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken.

Transport op motorbok 300,-  OPtie verzekering 8,- per 1000,- verzekerde waarde. 500,- eigen risico per gebeurtenis. 

Pitbox  350,- voor 3 dagen.

Pitbox plek voor 60,- p.p. voor 3 dagen.  Balkje met: voorkeur pitboxgenoot.

Privetraining voor niveau 4 te boeken voor 179,- extra per dag (deelnemers per instructeur) en niveau 3 voor 100,- per dag.(3 deelnemers per instructeur) 

 

Algemene tips en informatie

Rij vanaf Barcelona richting Alcarras en terug over de A-2 en niet over de AP-2. De AP-2 is namelijk een tolweg en is minder snel dan de A-2.

Wil je het plaatselijke weer checken via weeronline toets dan Lerida in ipv Lleida voor een grote plaats in de buurt van Alcarras.

Adres circuit:  Vallmanya, 25112 Alcarràs, Lleida

Op de paddock is WIFI beschikbaar. Altijd handig om via whatsapp met het thuisfront te bellen, te surfen of email te checken.

Ziekenhuis waar je verzekerd bent: Hospital universitari, Arnau de vilanova in Lleida. 

In Alcarras valt veel minder regen als in Nederland en is ook in Maart veel droger dan bijvoorbeeld Portimao.

Op 10 minuten rijden heb je in Alcarras een supermarkt. In de buurt van het tankstation. Plusfresc: Carrer Barceloneta 88, 25180 Alcarras.
Precies de andere kant op op 7 minuten rijden heb je: Supermercado Disbo Mari. Adres: Carrer Pla 9, 25112, Gimenells.
En er zit nog een hele grote lidl op 22 min rijden aan de Av. de Madrid 34, 22520, Fraga.

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een hotel, vliegtuig, transport, huurauto of verzekering? Stuur dan een email naar info@racecracks.nlof bel 0614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

Direct inschrijven

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Racecracks