Circuitrijden op Assen met je eigen motor

 

Zelf rijden op het TT-circuit van Assen? Dat kan bij Racecracks! Circuitrijden ook voor beginners die op hun eigen motor de rijtechniek willen verbeteren tijdens een rijvaardigheidstraining of vrij rijden. 

 

Groepsindeling

Bij Racecracks laten we de onervaren circuitrijders niet aan hun lot over. Wij hebben erg goede begeleiding in niveau 1, 1+ en niveau 2 waarbij je veel progressie zal maken. Daarnaast goede groepsindelingen, ook bij het vrij rijden waardoor je veel fijner en veiliger zal rijden en meer kan leren. De ervaring leert dat de deelnemers die les hebben genomen een veel betere basis hebben om uiteindelijk sneller en veiliger te vrij rijden in niveau 3 of niveau 4.

 2017 datums:Dinsdag 22 Augustus, Woensdag 23 Augustus en Dinsdag 3 Oktober. 

Niveau 1:    met les: 2:45 en hoger

Niveau 1+:  met les: 2:25 - 2:44

Niveau 2:    met les 2:10 - 2:24  (laatste sessie vrij rijden)

Niveau 3:    vrij rijden: 2:01 - 2:19  (bij genoeg animo een A en B groep op basis van rondentijden)  wil je bij je maatje in de groep stuur dan Ferry een email.
 
Niveau 4:    vrij rijden: 2:00 en lager. 
 
Privetraining niveau 3: 2:01 - 2.09
Privetraining niveau 4: 1:55 - 2:00
 
 
 

  

 

Opzet evenement

Ook in 2017 zal er voor Niveau 1 & 1+ & 2 een extra theorieblok plaatsvinden voor de middag in het Media Center.

Op Assen hebben alle deelnemers in de middagsessies tijdwaarneming! 30 minuten na uw sessie hangen de rondetijden op het bord bij Rijders info en zijn gelijk te zien op www.raceresults.nu

Ieder niveau rijdt 5 sessies op een dag met in totaal 93 minuten rijtijd.

Verder staat het geweldige Media Center de gehele ochtend tot onze beschikking waar de inschrijving, briefingen en theorie zal plaatsvinden. Verder kunt u hier gratis koffie en thee pakken.

 

 

Pitbox huren

Pitboxen zijn te huur voor Assen. Kosten 120- per dag per box of 30,- voor een pitboxplek op basis van maximaal 6 -7 motoren per pitbox.

Reserveren box, stuur een mail naar: info@racecracks.nl en maak vervolgens 120,- over naar de ING rekening van Racecracks met vermelding van uw naam. Rekening gegevens:  IBAN: NL76 INGB 0007 0481 27    BIC:  INGBNL2A t.n.v. Racecracks B.V. te Wateringen

Boxen zijn de dag voor het evenement beschikbaar vanaf 18.30. Bij het ophalen van de sleutel betaald u 100,- borg die u de volgende dag weer terug krijgt via Rijders Info bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox.

Uiterlijk om 18.00 moet de pitbox weer leeg zijn.

 
Paddock
 
Toiletten en douches aanwezig. Stoom, banden en onderdelenservice V-racing, fotograaf Marcel Renders en vering specialist Robin Duyzers zijn aanwezig voor een geslaagde circuitdag. Op de paddock is een horecapunt waar je terecht kan voor warme en koude dranken en snacks + broodjes. 
 
Op de paddock is een benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn vanaf een uurtje of 9:00. Contant betalen of pinnen is mogelijk.
Naast de benzinepomp is ook een geldautomaat aanwezig.
 
 
Geluid
 
Dynamische geluidlimiet 101 dBa
Het totaal geproduceerde geluid per motor wordt iedere ronde dynamisch gemeten en de maximale toegestane dynamische geluidlimiet ligt bij 101 dBa. Motoren welke tussen de 101 en 103 dBa produceren krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld.
Motoren welke boven de 103 dBa produceren worden onmiddellijk van verder deelname uitgesloten, 2 dBa is namelijk een verdubbeling van het geluid. Motoren welke met meer dan 2 dBa de geldende geluidnorm overschrijden zijn van een dusdanig negatieve invloed op het daggemiddelde dat de kans reëel aanwezig is dat rijtijden van praktijksessies ingekort moeten gaan worden om niet het daggemiddelde te overschrijden.
 
 
 

Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft qua organisatie, veiligheid en lesniveau.

Kortom: boek bij Racecracks voor een geweldige circuitdag. We gaan u zeker vermaken!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Racecracks