Circuit BRNO

7-8-9 mei 2021 in het weekend vrij rijden en racen op het spectaculaire MotoGP circuit van BRNO.

Racecracks zal met FR-Performance een race event op BRNO gaan organiseren. FR-Performance is al tig jaar de grootste Cup organisator van Duitsland. Ideaal als je naast het vrij rijden ook een wedstrijd wilt rijden. 

Ferry en veel instructeurs doen ook mee. Ben jij er ook bij? 

Racecracks gaat deze samenwerking aan om rijders de mogelijkheid te geven races te rijden in een competitief en groot deelnemersveld buiten Nederland. Het zijn niet alleen losse races maar een heuse competitie op uitdagende circuits en een racelicentie is niet nodig. Je hebt wel de optie om een ongevallen verzekering af te sluiten.

Niveau is vergelijkbaar met het ONK in Nederland en is ideaal als breedtesport en topsport dus zowel voor de aspirant racer als voor de ervaren racers. Er zijn 5 verschillende raceklassen bij de FR Challenge zodat er een eerlijke strijd is. De 8 rijders die als 1e over de finish komen krijgen een beker en eeuwige roem. 
 
Ben je niet snel genoeg voor de FR-Challenge dan kan je met de LSR-Cup meedoen (Low Speed Riders-Cup)
Direct inschrijven
 
Wanneer kan ik meedoen?
Rij je een rondetijd op Assen van 2:05 - 2:25min dan kan je meedoen aan de LSR-Cup. Rij je op Assen onder de 2:05 dan zal je voor de FR-Challenge ingedeeld worden. Wil je voor het podium of de overwinning gaan? Hou er dan rekening mee dat je afhankelijk van de klasse waarin je rijdt, onder de 1:45min op Assen moet kunnen rijden om je een idee te geven. 
De vrije traingen worden verreden in 4 groepen en ingedeeld op rondetijden. In de pauze worden de groepen geoptimaliseerd op basis van de rondetijden die in de ochtend verreden zijn. De rondetijden uit je vrije trainingen bepalen jouw start positie. Doe je liever niet met de race mee? Dat kan maar geef dit voor het evenement alvast aan. 

 

 

Adres circuit BRNO: Masarykův okruh 201, 664 81 Ostrovačice, Tsjechië

Het circuit is zeer indrukwekkend en beschikt over fantastische bochten en een vloeiende layout. Rijden op dit circuit geeft absoluut een kick. 

 

Direct inschrijven

Races

 

Inschrijfgeld:

Vrijdag 7 mei: 5 sessies vrije training. Ter plaatse kan je je opgeven om met de 2-uurs Endurance mee te rijden. Start is om 16:55 en kost 60,- per team. 

Zaterdag 8 mei : 5 sessies vrije training en een sprintrace van 15 minuten + 2 ronden.

Zondag 9 mei:  4 sessies vrije training en een sprintrace van 15 minuten + 2 ronden.Enkel de LSR-Cup rijdt 7 laps in de wedstrijd. 

Vroegboekprijs:639,- voor 3 dagen fun & spanning! Vanaf 1 februari 2021 bedraagt het inschrijfgeld 679,- 

 

Pitboxen

Via de inschrijving kan je een eigen pitbox huren. Een pitboxplek kost voor het hele weekend 120,- 

 

Klassen

Kl. 2  Supersport 600 
tot 500 cc
2Takt   
   
tot 600 cc
4Takt  Tot- 675 cc
   
tot 750 cc
4Takt  2-Cilinder
         
Kl. 3 Superbike SBK-750
tot 750 cc
4Takt 4-Cilinder
   
tot 900 cc
4Takt 3-Cilinder
   
tot 1000 cc
4Takt 2-Cilinder
         
Kl. 4 Superbike 1000
boven 750 cc
4Takt 4-Cilinder
   
boven 900 cc
4Takt 3-Cilinder
   
boven 1000 cc
4Takt 2-Cilinder

 

Je kan bij Racecracks ook inschrijven voor 12 en 13 juli Oshersleben. Meer info Oschersleben: https://www.racecracks.nl/Oschersleben/

 

Direct inschrijven

Motorraces

 

Technische toelating

Je motor zal een check ondergaan die gericht is op veiligheid en vloeistofdichtheid. Het gebruik van tuningsmaterialen is geheel vrij als het maar deugelijk is gemonteerd en veilig functioneerd. 

 

Overig

Er is een fotograaf aanwezig, banden/onderdelen service en toileten + douches.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks