Circuitrijden op Lelystad met je eigen motor

 

Zaterdag 19 Augustus Training CHM circuit Lelystad, hele dag voor maar 129,- incl eten & drinken.
 
CHM circuit Lelystad: Eendenweg 12, 8218NC Lelystad
 
 

Direct inschrijven? Klik hier:  https://www.racecracks.nl/Pages/Events  
 

Racecracks organiseert een rijvaardigheidstraining op het officiele circuit van de politie. CHM circuit Lelystad genaamd. (voorheen PVI circuit)  Dit circuit ligt naast Lelystad airport en vlakbij het Midland circuit. Het CHM circuit heeft een lengte van bijna 2,5 kilometer met veel uitdagende en technische gedeeltes, hoogteverschil, een aantal snelle chicanes, een haakse bocht en diverse doordraaiers.
 
Doordat het circuit centraal in Nederland ligt is het ideaal qua reistijd. Daarnaast leent het circuit zich uitstekend voor rijvaardigheidstrainingen door de diversietijd aan bochten.
 
Heb je net je motorrijbewijs of ben je een ervaren straatrijder en wil je beter je motor leren beheersen? Dan kan een dag op het circuit uitkomst bieden. Je rijvaardigheid zal vergroot worden en de training die door gecertificeerde WRM instructeurs wordt gegeven zal gericht zijn op het verbeteren van de volgende punten:
 
•Kijktechiek
 
•Zithouding, verzitten en gewichtsverplaatsing
 
•Positie en drukpunten van handen en voeten
 
•Tegensturen en balans
 
•Rijlijnen
 
•Remtechniek
 
•Gasdosering
 
•Algemene info over banden(spanning) en vering.
 
De aandacht zal gericht zijn op bovenstaande punten zodat u die met veel rijtijd eigen kunt maken met behulp van uw instructeur.
 

Dagprogramma is van 11:00 -17.00 Aanvang 9.00. 7 dagen voor het evenement ontvangt u een tijdschema per email waarop te zien is hoe laat u aanwezig moet zijn. In deze email staat ook verdere informatie over de dag.
 
Het CHM circuit te Lelystad is erg geschikt om je vaardigheden te verbeteren en de lesstof eigen te maken. Doordat het circuit alle combinaties bezit kan het maximale uit de lesmethode worden gehaald die door de jaren heen door Racecracks is ontwikkeld en zich keer op keer bewezen heeft. Hierdoor weten steeds meer motorrijders de weg naar Racecracks weten te vinden. Er is verder erg veel rijtijd zodat praktijk en theorie zorgen voor een intensieve maar leerzame dag. De bedoeling is dat iedereen als een betere en meer zelfverzekerde motorrijder naar huis gaat. De basis zal gelegd zijn voor meer rijplezier op de openbare weg of voor de volgende circuitdag.
 
Bij uw ontvangst staat er koffie en thee klaar en zal er kennis worden gemaakt in de kantine. Vervolgens gaan we beginnen met de briefing waarin het programma verder wordt uitgelegd en andere informatie die van belang is. Tussen de sessies door zal er koffie, drinken en hapjes klaar staan en in de pauze is er een bescheiden lunch met als afsluiting een Demo van de instructeurs.
 
Deze rijvaardigheidstraining is echt voor iedere motorrijder geschikt. Doordat er bij Racecracks verschillende groepjes zijn op basis van snelheid, kan iedereen op zijn eigen niveau rijden, leren en genieten. Dus elke type motor en rijder is van harte welkom.
 
Per dag zijn er 3 verschillende groepen welke weer opgedeeld worden in kleinere groepjes. Dus als de ene groep aan het rijden is heeft de andere rust en uitleg van de instructeur. Maximale rijtijd dus.
 
 

Op het terrein van CHM gelden de volgende regels:
 
- De motoren moeten voorzien zijn van een kenteken.
 
- U moet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs A en de motorfiets moet minimaal WA verzekerd zijn.
 
- Het terrein van CHM Lelystad is alleen toegankelijk voor voertuigen die op de openbare weg zijn toegestaan.

- Op de baan van CHM Lelystad gelden de wettelijke regels en veiligheidsvoorschriften zoals deze ook op de openbare weg gelden. (denk aan een motorhelm)
 
- Vrij rijden is niet toegestaan.
 
- U dient beschermende kleding te dragen
 
- Uw motorfiets is technisch in orde en voorzien van een standaard uitlaat. Een vervangingsdemper is alleen toegestaan met dB-killer en mag de grens van maximaal 89 dB(A) niet overschrijden.

- Inhalen is niet toegestaan en de groepen blijven bij elkaar. Inhalen is alleen toegestaan op het rechte stuk en onder voorwaarde dat de ingehaald wordende bestuurder dit aangeeft met de rechter richtingaanwijzer en daarbij uitwijkt naar rechts.

- Alleen toegankelijk voor deelnemers. Toeschouwers zijn niet toegestaan.
 
- Alleen profielbanden zijn toegestaan.
 
- Zorg voor een volle tank. Er is een Tango pompstation circa 2 kilometer vanaf het circuit. Tijdens de sessies kun je niet tanken, in de middagpauze kan je wel naar de pomp rijden. 
 
- De bandenspanning van de motor dient hetzelfde te zijn als bij normaal gebruik op straat.
 
 
 

Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met Racecracks op +31614437410 of info@racecracks.nl
 
Adres CHM circuit Lelystad:
Eendenweg 12
8218 NC Lelystad
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Racecracks