Circuitrijden op Zandvoort met je eigen motor

 

Zelf rijden op het circuit van Zandvoort? Dat kan bij Racecracks! Ook voor beginners die op hun eigen motor de rijtechniek willen verbeteren tijdens een rijvaardigheidstraining of vrij rijden. 


- 11 Aug van 17.00 – 19.00. Alleen voor niveau 1 & 1+ & 2 waarbij iedereen 3 x 20min rijtijd heeft   (aanvang 15.30 - 16.00)
- 18 September de gehele dag 6 sessies per niveau incl. HELE DAG tijdwaarneming en nachtwaker. Totaal maar liefst 110min rijtijd. 4 sessies van 20 minuten en de 1e en 6e sessie 15 minuten. 


Rondetijden Zandvoort (tussen haakjes rondetijden Assen)
Niveau 1:    met les: 2:53 en hoger.   (2:45 en hoger) of speciaal voor de straatrijders.
Niveau 1+:  met les:  2:33 – 2:52      (2:25 - 2:44)  geschikt voor de aller snelste straatrijders. 
Niveau 2:    met les 2:18 – 2:32   (2:10 - 2:24)
Niveau 3:    vrij rijden: 2:09 - 2:27  (bij genoeg animo een A en B groep op basis van rondentijden)  (2:01 – 2:19)
Niveau 4:    vrij rijden: 2:08 en lager. (2:00 en lager)
 
Privetraining niveau 3: 2:09 - 2:18    (2:01 - 2.09)
Privetraining niveau 4: 2:03 – 2:08    (1:55 - 2:00)

 

Opzet training van 17.00 - 19.00 uur op 16 Juni, 17 Juli of 11 Augustus

Het ontvangst is om 15.30 - 16.00 voor de trainingen van 17 - 19 uur. Je krijgt een rijnummer, een motorcheck en een briefing voordat de 1e sessie om 17.00 begint. Zowel niveau 1, 1+ en 2 is met begeleiding van ervaren instructeurs. Zowel voor als na iedere sessie krijg je tips en uitleg. Er zijn kleine groepjes met max 6 deelnemers en iedere deelnemer rijdt elke sessie direct achter de instructeurs omdat we een rouleersysteem hebben. Er is een fotograaf aanwezig die actiefoto's van jou gaat maken. Deze kan je later zien en eventueel bestellen. 

Er zijn toiletten op de paddock en de Mickey's bar is open voor een drankje of een broodje. 

Schrijf je en betaal via data & prijzen. Meer informatie over het niveau bij uitleg niveaus. 

 

 

Opzet circuitdag van 18 September

Ook op Zandvoort is er veel aandacht voor de niveaus met les en de vrij rijden niveaus. Zo zijn er uitgebreide briefingen, theorie, duidelijke uitleg van je persoonlijke instructeur en staat er bij de inschrijving altijd koffie en thee klaar. Wij doen er alles aan om jou een geweldige dag te bezorgen en we zijn zelfverzekerd dat dit nog gaat lukken ook.

 

Tijdwaarneming

We bieden de gehele dag tijdwaarneming aan. De lijsten met rondetijden worden zo snel mogelijk na de sessie opgehangen. Ook kan je zelf via www.racecresults.nu de rondetijden live bekijken en teruggekeken worden. Ook zelf uitprinten is mogelijk. Door de tijdwaarneming gaan we actief deelnemers bijsturen zodat er mooie gelijkwaardige groepen ontstaan en niet alles door elkaar rijdt met gevaarlijke snelheidsverschillen zoals bij veel andere organisaties.


Overnachten

Racecracks huurt een nachtwaker in zodat u gratis op de hoofdpaddock kunt overnachten en al u spullen kunt klaarzetten zodat je de circuitdag relax kan beginnen. Dit is een gratis extra service van Racecracks.  In de avond voor het evenement gaan we beginnen met inschrijven en de technische toelating. De volgende ochtend gaan we hiermee verder waarbij er altijd lekkere koffie of thee klaarstaat.

 

Pitboxen

Pitboxen zijn te huur voor Zandvoort. Kosten 120- per dag per box of 30,- voor een pitboxplek op basis van maximaal 6 -7 motoren per pitbox.

Reserveren box, stuur een mail naar: info@racecracks.nl en maak vervolgens het huurbedrag over naar de ING rekening van Racecracks met vermelding van uw naam. Rekening gegevens:  IBAN: NL76 INGB 0007 0481 27    BIC:  INGBNL2A t.n.v. Racecracks B.V. te Wateringen

Boxen zijn de dag voor het evenement beschikbaar vanaf 18.30. Bij het ophalen van de sleutel betaald u 100,- borg die u de volgende dag weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox. Uiterlijk om 17.30 moet de pitbox weer leeg zijn.


Paddock

Toiletten en douches aanwezig. Stoom, banden en onderdelenservice V-racing, fotograaf Marcel Renders en vering specialist Robin Duyzers zijn aanwezig voor een geslaagde circuitdag. Het paddock restaurant de Mickey’s zal geopend zijn van 7:30 tot 19:00uur voor diverese (warme) dranken of een goede lunch. Let op: er is Géén pinapparaat. Op de paddock is een PIN benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn.  

Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort

Geluid

Het totaal geproduceerde geluid per motor wordt iedere ronde dynamisch gemeten. Deelnemers krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld. Kom dus met je standaard uitlaat of vervangingsdemper MET DB-killer en dan gaat het goed op Zandvoort is onze ervaring. Stel dat je eraf gehaald wordt, schakel tijdens de volgende sessie eerder naar de 4e versnelling bij opkomen rechte stuk en geef even niet vol gas. Hou ook helemaal links want de geluidspaal staat aan de rechterkant.

Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft qua organisatie, veiligheid en lesniveau.
Kortom: boek bij Racecracks voor een geweldige circuitdag. We gaan u zeker vermaken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Racecracks