Ecuyers - 6 aug. 2022 - 8 aug. 2022
Ecuyers
Circuit informatie
Ecuyers
  • 3.743 m
  • 9 linker bochten
  • 12 rechter bochten
  • 2 instructie plekken beschikbaar
  • Geen vrij rijden plekken meer beschikbaar
Evenement informatie
  • 6 aug. 2022 - 8 aug. 2022
  • Ecuyers
Login voor de wachtrij

Login om je in te schrijven voor de wachtrij

Inloggen

Boek evenement
Selecteer instructie of vrij rijden

Je hebt gekozen voor: "vrij rijden". Racecracks deelt je vervolgens in voor het juiste niveau. Een niveau claimen is niet meer mogelijk. Kies hieronder je opties. Zorg dat je rondetijden in je portaal up-to-date zijn en werk deze af en toe bij.

Ieder zonder circuit ervaring op een groot circuit start in niveau 1. Heb je al rondetijden? Vul deze in op je portaal. Met het aanvinken van een niveau geef je Racecracks een advies voor het niveau. Racecracks bepaalt aan de hand van de info + rondetijden + de snelheid van de andere rijders in welk niveau je geplaatst wordt.
Rijstijl op straat of op het circuit
Opmerking
Uitgebreide informatie per onderdeel

Voor maximale aandacht hebben we de privetraining met maximaal 1 rijder per instructeur. Omdat inhalen op Ecuyers iets lastiger is hanteren we dus 1op1 waardoor de kosten voor de privetraining iets hoger zijn dan op de andere dagen. 3 sessies voor 150,-

Maximale leerfactor, persoonlijk, echt wat leren.

Heb je het gevoel niet te weten hoe je veilig nog harder kan gaan, dan is dit een unieke kans om op hoger niveau les te krijgen en zo sneller en vooral veiliger hard te gaan.    

Zowel de circuitrijders, Zac en Cuppers kunnen bij Racecracks terecht voor deze race cursus. Indicatie rondetijden Assen: 1:54 - 2:10 min.

Het Ibis hotel in Château-Thierry zal onze thuisbasis vormen voor de mensen die meer comfort willen.

Site en boeken: Ibis hotel

Hotel Ibis Chateau Thierry 60, Avenue du Général de Gaulle 02400 - Essomes Sur Marne Tel : +33 (0)3 23 83 10 10 = 20 minuten rijden vanaf het circuit.

 

Daarnaast zijn er diverse campings in de buurt voor de liefhebbers:

Camping waar ook huisjes te huur zijn: https://www.dormans.fr/camping-municipal/

Camping sous Le Clocher Route de Vincelles 02850 Trellou-sur-Marne Tel : +33 (0)3 26 58 21 79 e-mail: mairie@dormans.fr

Camping Des Illettes Route de Pavant 02310 Charly sur Marne Tel : +33 (0)3 23 82 12 11 e-mail: mairie.charly@wanadoo.fr

Campanile Chateau Thierry 139 Avenue De Soissons 02400 Château-Thierry Tel : +33 (0)3 23 69 23 23 E-mail : chateauthierry@campanile.fr

De fotograaf zal van ieder mooie foto’s maken. 3 dagen na het evenement zijn deze te zien via: https://www.leukopdefoto.nl/product-category/racecracks/

Bij je aanmelding op het circuit ontvang je een rijnummer maar ook een tijdwaarneming sticker die je op de motorfiets plakt.    

Via de site: http://www.ontime.bike  kan je je rondetijden live zien en later terug kijken.    

Beste is om de sticker op plastic of glasvezel te plakken (op de kuip) aan de LINKERkant dus aan de kant van de koppeling.   

De stickers niet op carbon plakken, niet op elkaar bij 2 stickers en niet aan de binnenkant van je kuip. Ook niet op het frame, staal, aluminium etc en niet op je lichaam.   

Plak je de sticker niet goed. Dan registreert de sticker geen rondetijden. De sticker kan je na het evenement van je motor halen en weggooien.   

 

Plak de sticker op de juiste plek en op het juiste materiaal.

Ferry van Rijn van Racecracks kan de vering van jouw motorfiets beter afstellen. Je zal de sessie daarna gelijk een verbetering waarnemen! Eenmalig 10,- per dag waarna je zoveel langs kan komen als je wilt.

Banden kunnen terplekke aangeschaft en gemonteerd worden.    

Er zal een voorraad banden aanwezig zijn. Ook je eigen meegebrachte banden kunnen gewisseld worden.  Zorg er zelf voor dat je een set reserve remblokken bij je hebt.

Er zijn in totaal 2 nette pitboxen beschikbaar voor de rijders die dat willen. We gaan deze d.m.v. pitboxplekken verhuren. Kosten per plek: 100,- per persoon voor 3 dagen.

Op de paddock (parkeerplaats) zijn diverse voorzieningen aanwezig ter ondersteuning van de rijder en zijn motor. Op 10 minuten rijden vanaf de paddock is een tankstation.

Er kan overdag eten en drinken gekocht worden.

Je kan overnachten op de paddock door zelf een slaapplek te creëren. Tent, bus of caravan zijn een aantal mogelijkheden. Toiletten, douches en stroom is aanwezig.

 

Oude olie en remvloeistof kan in de speciale olie drains. Overig afval in de bakken aub en neem na afloop van het evenement je oude banden mee naar huis. Neem ook altijd de blauwe "camping" stekkers mee van het type 3-polig 16A en neem geaarde 220V stekkers mee.

Het dragen van motorspijkerbroeken, jethelmen en capuchons is NIET toegestaan

Het gebruik van de volgende beschermingsmiddelen tijdens het rijden op het circuit en het rennerskwartier is verplicht:

Een onbeschadigd lederen raceoverall of leren broek en jas waarbij de jas en broek degelijk aan elkaar vast geritst wordt.

Een textiel motorpak dat glijvast en hittebestendig is eveneens toegestaan maar enkel voor niveau 1.

Een onbeschadigd lederen lange handschoenen en hoge motorlaarzen die de polsen en enkels bedekken.

Een rugprotector.

Een onbeschadigde integraal helm (helm met uitsluitend kinbescherming en 1 van de volgende keurmerken: het Europese ECE.22.05, het Japanse JIS T8133 en het Amerikaanse SNELL M2010.   

 

Maximaal 95 DB dus 7 DB meer dan in Nederland. Monteer toch altijd een DB-killer in je raceuitlaat. Er vindt een statische geluidsmeting plaats door circuit Ecuyers.

Bij teveel geluid volgt er definitieve uitsluiting van deelname aan de circuittraining zonder restitutie van het inschrijfgeld.

Motoren kunnen voorafgaand aan het evenement door Racecracks worden onderworpen aan een technische keuring op de navolgende onderdelen: Uitlaat, rem en remblokken, gashendel, vloeistofdichtheid, ketting, banden en algemene technische staat.

Spiegels dienen deugdelijk te worden afgeplakt met geschikte tape of te worden ingeklapt.

Het gebruik van camera’s op het lichaam of op de helm is NIET toegestaan. Enkel op de motorfiets gemonteerd en degelijk extra geborgd. Het filmen van je snelheidsmeter + toerenteller is niet toestaan op Ecuyers.

Je bent zelf verantwoordelijk voor een motor die in een goede en veilige technische staat verkeerd.

Circuit des Ecuyers

Ferme de Fary

02130 BEUVARDES

Ieder niveau rijdt 6 sessies per dag. Alleen op de 3e en dus laatste dag zijn er 5 sessies.