Alcarras - 24 mrt. 2023 - 26 mrt. 2023, Alcarras
Alcarras
Circuit informatie
Alcarras
 • 3.743 m
 • 10 linker bochten
 • 4 rechter bochten
 • 7 plekken instructie beschikbaar
 • 2 plekken vrij rijden beschikbaar
Evenement informatie
 • 24 mrt. 2023 - 26 mrt. 2023, Alcarras
 • Alcarras
Login voor de wachtrij

Login om je in te schrijven voor de wachtrij

Inloggen

Boek evenement
Selecteer instructie of vrij rijden

Je hebt gekozen voor: "vrij rijden". Racecracks deelt je vervolgens in voor het juiste niveau. Een niveau claimen is niet mogelijk. Kies hieronder je opties. Zorg dat je rondetijden in je portaal up-to-date zijn en werk deze af en toe bij.

Ieder zonder circuit ervaring op een groot circuit start in niveau 1. Heb je al rondetijden? Vul deze in op je portaal. Met het aanvinken van een niveau geef je Racecracks een advies voor het niveau. Racecracks bepaalt aan de hand van de info + rondetijden + de snelheid van de andere rijders in welk niveau je geplaatst wordt.
Rijstijl op straat of op het circuit

Transportverzekering. Vul een bedrag in van minimaal 1000,- wat je wilt verzekeren voor je motor + spullen. Kosten: 10/1000. Dus als je 5000,- wilt verzekeren betaal je 50,- Let op: eigen risico = 500,-

Transport verzekerd bedrag vanaf 1000,- (dagwaarde motor)
Event extras
Opmerking
Uitgebreide informatie per onderdeel

Vliegtickets

Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Vliegveld Reus ligt op 1 uur rijden en is beschikbaar van Eindhoven.
Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  Google eens op vliegwinkel, skyscanner of kijk op de site's van Tarnsavia en Ryanair. 

 

Donderdag 16 maart 2023 Transavia Amsterdam 7:00  --> Barcelona 9:15.
Maandag    20 maart 2023 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30.

 

Donderdag 16 maart 2023 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag    20 maart 2023 Transavia Barcelona 13:50  --> Rotterdam 16:05 

 

Donderdag 16 maart 2023 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag    20 maart 2023 RYANAIR Barcelona 14:25 --> Eindhoven 16:55. 

 

Donderdag 23 maart 2023 Transavia Amsterdam 7:00  -->  Barcelona 9:15.
Maandag   27 maart 2023 Transavia Barcelona 15:30 --> Amsterdam 17:55. 

 

Donderdag 23 maart 2023 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   27 maart 2023 Transavia Barcelona 9:45  --> Rotterdam 12:00. 

 

Donderdag 23 maart 2023 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag   27 maart 2023  Transavia Barcelona 8:55  --> Eindhoven 11:10. 

Auto huren

Een auto huren kan al vanaf 10,- per dag. Vooral 2-4 dagen voor het ophalen van de huurauto zie je de laagste tarieven. Zie: http://www.autohuren.nl en 
http://www.rentalcars.com 

We gaan weer rijders begeleiden. Deze rijders willen we verder helpen om hun rondetijden omlaag te krijgen en hun rijtechniek te verbeteren.     
Je kan ook samen met je maatje een privetraining aanvragen en anders zorgt Racecracks voor een gelijkwaardige deelnemer.     
Het gaat om groepen met maximaal 2 deelnemers op 1 instructeur. Dus maximale aandacht. Verplicht om een hesje te dragen dus dan kan je het airbag vest NIET aan.     
Meestal monteren de instructeurs met de rijtraining een camera op hun motor voor videoanalyse zodat je nog meer inzicht krijgt in de verbeterpunten. Dit is een service van de instructeurs dus hier betaal je niet voor.     
Heb je het gevoel niet te weten hoe je veilig nog harder kan gaan, dan is dit een unieke kans om op hoger niveau les te krijgen en zo sneller en vooral veiliger hard te gaan.     

Hotel tips en restaurant tips (zelf te boeken met bijvoorbeeld booking.com)
In 2023 zal de crew en deelnemers in verschillende hotels overnachten. Het is goed om te spreiden om overbelasting in de hotels en naastgelegen restaurants te voorkomen. 

 

Nastasi Spa in Lleida. (we verwachten dat dit hotel pas vanaf januari is te boeken)  (14 auto minuten van het circuit)  Adres: Rovira Roure, 214 Lleida. In het hotel zit een goed restaurant en ruime gratis parkeerplekken voor de deur. Binnen 300m diverse restaurants zoals de Grill, Punta en een Aldi voor de boodschappen.

 

IBIS Styles hotel in Torrefarera. (14 auto minuten van het circuit) Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA SPAIN.Gratids parkeren. Naast gelegen restaurants: Parador en Grupo Elias + in dezelfde straat een tankstation en supermarkt. 


Parador hotel in Lleida. (22 auto minuten van het circuit) Betaalde parkeergarage aanwezig. Kost wat meer maar is een luxe, mooi en goed hotel. Er zit in het hotel een goed restaurant waar stilte gewaardeerd wordt. Niet geschikt voor luidruchtige groepen. 

Transport van je motor + spullen voor maar 329,- 
Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Kosten 329,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle, Oss en Den-Haag. Zwolle en Oss enkel op uitnodiging. Let op: beperkt aantal plekken dus meld je zo snel mogelijk aan voor het transport.
 
Beladen motorkrat
Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. De motor zetten we vast met spanbanden. Na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. De folie stellen wij gratis ter beschikking. Neem je oude folie bij het uitkratten in Nederland zelf mee naar huis. 
Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook. 
 
Wat kan er allemaal mee op je motorkrat
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, stoeltje, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duct tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen.
 
Transportverzekering
Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 10,- per 1000,- verzekerde waarde. Let op: 500,- eigen risico en schade als gevolg van wrijving is niet gedekt.

Bij je aanmelding ontvang je een rijnummer maar ook een tijdwaarnemingsticker die je op de motorfiets plakt.     
Via de site: http://www.ontime.bike  kan je je rondetijden live zien en later terug kijken.     
Beste is om de sticker op plastic of glasvezel te plakken (op de kuip) aan de rechterkant dus aan de kant van de gashendel.    
De stickers niet op carbon plakken, niet op elkaar bij 2 stickers en niet aan de binnenkant van je kuip. Ook niet op het frame, staal, aluminium etc en niet op je lichaam.    
Plak je de sticker niet goed. Dan registreert de sticker geen rondetijden. De sticker kan je na het evenement van je motor halen en weggooien.    

Plak de sticker op de juiste plek en op het juiste materiaal. 

 

De fotograaf zal van ieder mooie foto’s maken. 3 dagen na het evenement zijn deze te zien via: http://www.pixmotorr.com 

Banden en onderdelen kunnen aangekocht worden tegen scherpe prijzen en kunnen gemonteerd worden.     
Er zal een voorraad banden aanwezig zijn. Ook je eigen meegebrachte banden kunnen gewisseld worden.

 

Bij de inschrijving kan je de optie aanvinken voor een eigen pitbox of een pitbox delen met anderen. Een pitbox delen noemen wij een "pitboxplek"    
Heb je al ingeschreven en wil je een pitbox of pitboxplek huren? Stuur Racecracks even een e-mail.      
Boxen zijn de dag voor het evenement meestal beschikbaar vanaf 18:30. Bij het ophalen van de sleutel betaald je 50,- borg die je bij het inleveren van de sleutel weer terug krijgt.    
    

Op de paddock (parkeerplaats) zijn diverse voorzieningen aanwezig ter ondersteuning van de rijder en zijn motor. Op de route naar het hotel is een tankstation op 8 minuten rijden van het circuit. Het paddockrestaurant zal de gehele dag geopend zijn.     
Je kan overnachten op de paddock door zelf een slaapplek te creëren. Tent, bus of caravan zijn een aantal mogelijkheden. Toiletten, simpele douches en stroom is aanwezig.

Oude olie en remvloeistof kan in de speciale olie drains. Overig afval in de bakken aub en neem na afloop van het evenement je oude banden mee naar huis. Neem ook altijd de blauwe "camping"stekkers mee van het type 3-polig 16A en neem geaarde 220V stekkers mee. 
Slapen op de paddock is alleen toegestaan op het hoge gedeelte van de paddock. Camperen direct voor de pitboxen is NIET toegestaan.

Een schone motor is verplicht.

Motoren kunnen voorafgaand aan het evenement door Racecracks worden onderworpen aan een technische keuring op de navolgende onderdelen: Uitlaat, rem en remblokken, gashendel, vloeistofdichtheid, ketting, banden en algemene technische staat. 

Spiegels dienen deugdelijk te worden afgeplakt met geschikte tape of te worden ingeklapt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor een motor die in een goede en veilige technische staat verkeerd. 

 

Je mag op Alcarras met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is ruim 2 keer zoveel geluid als in Nederland. Db-killer kan je dus thuis laten. 

 

Het gebruik van de volgende beschermingsmiddelen tijdens het rijden op het circuit en het rennerskwartier is verplicht:

 • een onbeschadigd lederen raceoverall of leren broek en jas waarbij de jas en broek degelijk aan elkaar vast geritst wordt;    
 • voor niveau 1 is een textiel motorpak dat glijvast en hittebestendig is eveneens toegestaan;    
 • onbeschadigde lederen lange handschoenen en hoge motorlaarzen die de polsen en enkels bedekken;    
 • een rugprotector;    
 • onbeschadigde integraal helm (helm met uitsluitend kinbescherming en 1 van de volgende keurmerken: het Europese ECE.22.05, het Japanse JIS T8133 en het Amerikaanse SNELL M2010.    

Het dragen van motorspijkerbroeken, jethelmen en capuchons is NIET toegestaan.     

Het gebruik van camera’s op het lichaam of op de helm is NIET toegestaan.    

Het circuit van Alcarras heeft een lengte van bijna 3800 meter en is behoorlijk breed met zijn 14 meter. Er zit flink wat hoogteverschil in het circuit, een lang recht stuk, doordraaiende bochten, snelle knikken en een chicane. Circuit is linksom zodat de linker kant van de banden ook een keer meer gebruikt wordt dan de rechterkant. 
Ligt vlakbij de stad Lleida waar veel hotels, restaurants en een gezellig centrum met erg veel winkels en cafe's. Lleida ligt op 1,5 uur rijden van Barcelona dus ideaal om even te combineren. 

CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA