Circuit Alcarras  (Noord Spanje)

Inschrijving is geopend voor de motorvakantie / voorjaarstraining. 2 weekenden op het circuit van Alcarras: 18-19-20 Maart en 25-26-27 Maart 2022. 

In maart is het altijd heerlijk voorjaar in Alcarras met veel zon en een geweldige sfeer. Tijdens beide weekenden bieden we instructie, vrij rijden en privetrainingen aan. 
Circuit Alcarras
Ben je het zat om in de regen te rijden of om na een circuitdag weer lang te moeten wachten op de volgende trainingsdag?  Speciaal voor deze rijders hebben we de motorvakantie in Spanje op het circuit van Alcarras. Hier kan je veel rijden en van dag op dag je rijtechniek verbeteren. Daarnaast is het een geweldige circuitvakantie waarbij je ervoor kan kiezen om je motor en spullen per vrachtwagen te laten vervoeren zodat je zelf luxe kan vliegen en hierdoor zelfs vakantie dagen bespaard. 
 
*    Rijden zonder DB killer. Zeer ruime geluidslimiet van 107Db. 
*    Gratis tijdwaarneming van alle sessies.
*    Optie: Motortransport met motor krat + overige spullen mogelijk 
*    6 sessies per dag op het veilige en uitdagende circuito Velocidad te Alcarras. 
*    Mooie omgeving, veel droger dan Nederland en veel zon. 17-24 graden is normaal
*    Dichtbij vliegveld Barcelona en veel goede en goedkope hotels in Lleida, Alcarras en Fraga
*    Instructie, privetrainingen en vrij rijden mogelijk dus werk ideaal aan je bochtentechniek.
*    Geweldige fotograaf en professionele bandenservice aanwezig. Er is ook een onderdelen en technische service.
*    Restaurant, nachtwaker en pitboxen beschikbaar. Ook pitboxplekken.
*    Opslag service van je motor + spullen op circuit Alcarras als je de 2 weekenden komt rijden. 
 
Zie hieronder voor een complete uitleg per onderdeel voor de track days in Alcarras.
Geeintresseerd? Pak de agenda erbij, hou de datums vrij en schrijf je in voordat het volgeboekt is. 

InstructieMotorvakantieVrij rijden
Circuito de Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is.
Doordat Alcarras op 1450 km vanaf Utrecht ligt is het ook nog goed aan te rijden voor de deelnemers die met eigen vervoer willen komen.
Alcarras is een uitdagend circuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d'Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van de leuke stad Lleida.
 
Opzet evenement. De verschillende niveaus en rijtijd.
Ieder niveau rijdt 6 sessies per dag. Meer dan genoeg tracktime dus op dit motortreffen.
Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we op circuit Alcarràs ook instructie aan zodat je een complete race training kan afleggen. De verhoogde rijvaardigheid die je hiermee op doet zal je rijkunsten een enorme boost geven omdat je 3 dagen achter elkaar kan trainen.


Inschrijfgeld voor de 3 circuitdagen.
Er kan vanaf 1 november 2021 ingeschreven worden via de Racecracks website met scherpe prijzen voor het circuit van Alcarras.
inschrijfgeld per 3 trackdays event: 379,-   Rijdagen: vrijdag, zaterdag en zondag en voor alle niveaus dezelfde prijzen!  Let op: VOL=VOL 
Wij zijn al jaren de goedkoopste aanbieder op Alcarras. En als bonus rij je bij ons ook nog in het weekend!!
 

Privetraining
3 sessies privetraining voor 120,-
Voor de niveau 3 en niveau 4 rijders hebben we de privetraining met maximaal 2 rijders per instructeur. Maximale leerfactor, persoonlijk, echt wat leren en we vullen de training aan door jou te filmen met de onboard camera. Voor 2022 aan te vragen per e-mail. 
 

Tijdwaarneming
Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die op http://www.ontime.bike gepubliceerd worden. 
 

Geluid
Je mag hier tijdens de Spaanse week met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is 3 keer zoveel geluid dan in Nederland. Db-killer kan je thuis laten. 

Trackdays
Specificaties Alcarras Circuit
Het circuit heeft een lengte van 3743 meter. Is erg breed EN veilig dus uitermate geschikt voor motor trackdays. Omdat het circuit tegen een heuvel aangebouwd is ga je er eerst bergaf om dan weer naar boven te klimmen totdat je weer op het rechte eind bij start-finish komt, wat het hoogste punt is van het circuit. Je rijdt er tegen de klok in waardoor de oude banden verder opgereden kunnen worden. Het circuit heeft tien linker- en vier rechterbochten. De grootste uitdaging zit in de dubbele linkerbocht die bergaf loopt (bocht 6 en 7 in de 4eversnelling).  Met een breedte van 14 meter geeft het een extra kick om de bochtencombinaties af te werken. 7 dagen voor het evenement kan je in je persoonlijke portaal een plattegrond van Alcarras en het tijdschema downloaden of bekijken. 
 
Transport van je motor + spullen voor maar 329,- 
Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Kosten 329,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle, Oss en Den-Haag. Zwolle en Oss enkel op uitnodiging. Let op: beperkt aantal plekken dus meld je zo snel mogelijk aan voor het transport.
 
Beladen motorkrat
Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. De motor zetten we vast met spanbanden. Na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming.
Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook. 
 
Wat kan er allemaal mee op je motorkrat
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, stoeltje, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duct tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen.
 
Transportverzekering
Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 10,- per 1000,- verzekerde waarde. Let op: 500,- eigen risico en schade als gevolg van wrijving is niet gedekt.

Motorkrat

Hotel tips en restaurant tips (zelf te boeken met bijvoorbeeld booking.com)
In 2022 zal de crew en deelnemers in verschillende hotels overnachten. Het is goed om te spreiden om overbelasting in de hotels en naastgelegen restaurants te voorkomen. 
IBIS Styles hotel in Torrefarera. (14 auto minuten van het circuit) Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN. Naast gelegen restaurant: PARADOR.
Casanova hotel in Fraga. (14 auto minuten van het circuit) Straat: Avenida Madrid 54. Naast gelegen (200m bij de rotonde) goede restaurant: Casa Armando of bij de snelweg gelegen Ficus&Persica kan je ook goed eten. 
Parador hotel in Lleida. (22 auto minuten van het circuit) Parkeergarage aanwezig.Kost wat meer maar is een luxe, mooi en goed hotel. Er zit in het hotel een goed restaurant waar stilte gewaardeerd wordt. Niet geschikt voor luidruchtige groepen. 
Op zaterdagavond 19 maart en 26 maart zal de crew op de paddock gaan bbqén. Doe gezellig mee maar neem je eigen bbq, vlees en drinken mee. Op die manier doen we allemaal wat en is het toch 1 grote gezellige BBQ. 

circuit Restaurant

Verzekering
De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of https://www.speedsecure.nl/info-doorlopende-reisverzekering/


Vliegtickets

Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Vliegveld Reus ligt op 1 uur rijden en is beschikbaar van Eindhoven.
Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  Google eens op vliegwinkel, skyscanner of kijk op de site's van Tarnsavia en Ryanair. 

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Amsterdam 7:00  --> Barcelona 9:15.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30.

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 15:55 --> Rotterdam 18:10. 

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 13:50 --> Eindhoven 16:10. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Amsterdam 7:00  -->  Barcelona 9:15.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 15:30 --> Amsterdam 17:55. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 9:45  --> Rotterdam 12:00. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 8:55  --> Eindhoven 11:10. 

 

Auto huren

Een auto huren kan al vanaf 20,- per dag. http://www.autohuren.nl waarbij Alamo rent a car en Hertz het klantvriendelijkst zijn.
http://www.rentalcars.com is de laatste tijd goedkoper dan autohuren.nl
 

Foto's
De fotograaf http://www.pixmotorr.com zal van iedereen hele mooie actiefoto’s maken.


Veiligheid
Alcarras is een veilig circuit. De baan is breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen en de rijvaardigheidscursus.   


Banden en onderdelenservice op Alcarras
Uiteraard kan je ook banden kopen tegen scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen te koop. 


Facilitaire voorzieningen
Kamperen is mogelijk tijdens het Racecracks evenement op de hoge paddock. Daar zijn ook stroom- en waterpunten en een toiletgebouw met douches. Normale nederlandse 220V stekkers voor de stroom en 32A voor krachtstroom zijn aanwezig. Voor de pitboxen mogen geen caravans en campers staan. Wel trailers, vrachtwagens, meubelbakken, auto's en busjes. In de pitboxen mag ABSOLUUT niet geslapen worden en hierop wordt streng gecontroleerd. 
De toegang tot de paddock is de avond voorafgaande aan het evenement vanaf 18.00u mogelijk. Meestal is het kampeergedeelte op de paddock al eerder open dus kan je alvast je spullen uitpakken. De paddock moet op de laatste rijdag voor 19:30 verlaten zijn. Buiten het hek kan je op de Supermotard paddock overnachten. 
Racecracks voorziet een nachtwaker tijdens het evenement. Het hek van de paddock en kampeergedeelte is gesloten van 23:45 tot 7:00uur voor meer veiligheid.
In de paddock is geen tankstation. Op ongeveer 5 minuten met de auto, net voor het dorp Alcarras kun je terecht voor benzine. Adres: Carretera Valmana 2, 25180 Alcarras.
Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar om naar de verschillende bochten te kijken. Via een voetgangersbrug kun je naar het binnenterrein waar de verschillend bochten te bekijken zijn.


Restaurant.
Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Er is een compleet lunch menu voor 14,- incl brood, water en fris. Lunch menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zo maar 5 desserts. Het restaurant is overdag open tot 17:00. 
 
Pitboxen
De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. De kosten per pitbox zijn 400,- voor 3 dagen. (dag voor het evenement vanaf 19.00 t/m de laatste dag van het evenement tot 18.00) Je kan ook een pitbox plek huren voor 100,- voor deze periode van 3 dagen + nachten. Het is niet toegestaan om te overnachten/slapen in of voor de pitbox.


Overzicht tarieven 
We hebben het inschrijfgeld en andere kostenposten uitermate laag weten te houden om het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken en zo de trackday te kunnen boeken. Wij zijn de scherpste aanbieder in deze populaire periode en dat in het weekend!
Transport op motorbok 329,-  Optie transportverzekering voor je motor/spullen: 10,- per 1000,- verzekerde waarde. Een extra motorkrat kost 350,- 
Pitbox  400,- voor 3 dagen.
Pitboxplek voor 100,- p.p. voor 3 dagen.  


Algemene tips en informatie
Rij vanaf Barcelona richting Alcarras en terug over de A-2 en niet over de AP-2. De AP-2 is namelijk een tolweg en is minder snel dan de A-2.
Adres circuit: CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA

Alcarras kan je perfect combineren met een dagje Barcelona of een andere leuke Spaanse stad in de provincie Catalonie. 
Na de 3daagse zal je veel beter voorbereid zijn op de dagen die wij op het TT circuit van Assen organiseren. Ook zal de basis gelegd zijn voor een training op circuit Zandvoort, Spa Francorchamps, Zolder of Mettet. 

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een hotel, vliegtuig, transport, huurauto of verzekering? Stuur een e-mail naar Racecracks of bel +31614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden wij graag.