Circuit Alcarras  (Noord Spanje)

Voorjaarstraining   

VIP event 28-29-30 juni 2024 met extra rijtijd en maximaal 25 rijders op het circuit. Omdat we hier zo graag komen hebben we gewoon nog een keer het circuit van Alcarras afgehuurd. Donderdagmiddag alles klaarzetten en vrijdag-zaterdag-zondag heerlijk rijden. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

2025: 2 weekenden (vr-za-zo) op het circuit van Alcarras: 14-15-16 maart en 21-22-23 maart 2025.

*Nieuw asfalt en curbstones. Ligt er super strak bij en rijdt subliem!

Inschrijven voor Alcarras 

Perfect te combineren met circuit Aragon. Is maar 1,5 uur rijden vanaf Alcarras.  Inschrijving start 1e week juni. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Racecracks is al jaren de scherpste aanbieder op Alcarras en bij ons rij je ook nog in het weekend. (vr-za-zo)

Boek je huurauto 2-5 dagen voor vertrek voor de laagste tarieven. Boek wel z.s.m. je vlucht want die prijzen gaan juist stijgen! 

‘Ik wil graag rijden, maar het is mijn eerste keer’
Circuit Alcarras

Opzet evenement. 
28-30 juni 2024 heerlijk vrij rijden en dat 6 sessies op een dag!. Weekend 3-daagse kan er privetraining bijgeboekt worden.

Voor het event van 21-23 maart kan je ook kiezen voor instructie. Op 21+22 maart krijg je instructie. Deze 2 dagen gaan we ieder begeleiden zodat er zondag 23 maart lekker vrij gereden kan worden. Wil je 23 maart ook begeleiding? Boek privetraining erbij. 
 

Privetraining
3 sessies 1op1 privetraining voor 150,- en voor rijders die boven de 2.08min op Assen/Zandvoort/Ecuyers rijden kan er 1op2 privetraining bijgeboekt worden.
Maximale leerfactor, persoonlijk en echt wat leren.

Circuitdagen

Ben je het zat om in de regen te rijden of om na een circuitdag weer lang te moeten wachten op de volgende trainingsdag? Speciaal voor deze rijders hebben we de motorvakantie in Spanje op het circuit van Alcarras. Hier kan je veel rijden en van dag op dag je rijtechniek verbeteren. Daarnaast is het een geweldige circuitvakantie waarbij je ervoor kan kiezen om je motor en spullen per vrachtwagen te laten vervoeren zodat je zelf luxe kan vliegen en hierdoor vakantiedagen bespaard. 
 
*    Rijden zonder DB killer. Zeer ruime geluidslimiet van 107Db. 
*    Gratis tijdwaarneming van alle sessies.
*    Optie: Motortransport met motor krat + overige spullen mogelijk 
*    Veilig en uitdagend circuito Velocidad te Alcarras. 
*    Mooie omgeving, veel droger dan Nederland en veel zon. 17-24 graden is normaal
*    Dichtbij vliegveld Barcelona en veel goede en goedkope hotels in Lleida, Alcarras en Fraga
*    Privetrainingen en vrij rijden mogelijk dus werk ideaal aan je bochtentechniek.
*    Geweldige fotograaf en professionele bandenservice aanwezig. Er is ook een onderdelen en technische service.
*    Restaurant, nachtwaker en pitboxen beschikbaar. Ook pitboxplekken.
*    Opslag service van je motor + spullen op circuit Alcarras als je de 2 weekenden komt rijden. 
 
Zie hieronder voor een complete uitleg per onderdeel voor de track days in Alcarras.
Geeintresseerd? Pak de agenda erbij, hou de datums vrij en schrijf je in voordat het volgeboekt is. 


Circuito de Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is.
Doordat Alcarras op 1450 km vanaf Utrecht ligt is het ook nog goed aan te rijden voor de deelnemers die met eigen vervoer willen komen.
Alcarras is een uitdagend circuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d'Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van de leuke stad Lleida.

Tijdwaarneming
Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die op http://www.ontime.bike gepubliceerd worden. 

Geluid
Je mag op Alcarras met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is 3 keer zoveel geluid dan in Nederland.


Specificaties Alcarras Circuit
Het circuit heeft een lengte van 3743 meter. Is erg breed EN veilig dus uitermate geschikt voor motor trackdays. Omdat het circuit tegen een heuvel aangebouwd is ga je er eerst bergaf om dan weer naar boven te klimmen totdat je weer op het rechte eind bij start-finish komt, wat het hoogste punt is van het circuit. Je rijdt er tegen de klok in waardoor de oude banden verder opgereden kunnen worden. Het circuit heeft tien linker- en vier rechterbochten. De grootste uitdaging zit in de dubbele linkerbocht die bergaf loopt (bocht 6 en 7 in de 4eversnelling).  Met een breedte van 14 meter geeft het een extra kick om de bochtencombinaties af te werken. 7 dagen voor het evenement kan je in je persoonlijke portaal een plattegrond van Alcarras en het tijdschema downloaden of bekijken. 

Alcarras nieuw asfalt
Transport van je motor + spullen voor maar 349,- 
Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Kosten 349,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle, Oss en Den-Haag. Zwolle en Oss enkel op uitnodiging. Let op: beperkt aantal plekken dus meld je zo snel mogelijk aan voor het transport.
 
Beladen motorkrat
Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. De motor zetten we vast met spanbanden. Na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. De folie stellen wij gratis ter beschikking. Neem je oude folie bij het uitkratten in Nederland zelf mee naar huis. 
Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook. 
 
Wat kan er allemaal mee op je motorkrat
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, stoeltje, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, algemeen gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, duct tape, rol papier, tiewraps, remblokken, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen.
 
Transportverzekering
Transport retour inclusief verzekering t/m 20.000,- voor je motor + spullen. Let op: 750,- eigen risico en schade als gevolg van wrijving is niet gedekt.

MotorkratTrackdays

Hotel tips en restaurant tips (zelf te boeken met bijvoorbeeld booking.com)
Het is altijd gezellig om met meerdere deelnemers en instructeurs in hetzelfde hotel te overnachten. 

Voor het event van Juni 2024 gaan we het B&B hotel uitproberen in Lleida. Boek je deze ook?

De crew zal overnachten in hotel Nastasi Spa in Lleida. (te boeken vanaf 2 januari) (14 auto minuten van het circuit)  Adres: Rovira Roure, 214 Lleida. In het hotel zit een goed restaurant en ruime gratis parkeerplekken voor de deur. Binnen 300m diverse restaurants zoals de Grill, Punta en een Aldi voor de boodschappen.

Onderstaande 2 hotels hebben ook onze aanbeveling en hier heeft de crew al meerdere events overnacht:

IBIS Styles hotel in Torrefarera. (14 auto minuten van het circuit) Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA SPAIN.Gratids parkeren. Naast gelegen restaurants: Parador en Grupo Elias + in dezelfde straat een tankstation en supermarkt. 

Parador hotel in Lleida. (22 auto minuten van het circuit) Betaalde parkeergarage aanwezig. Kost wat meer maar is een luxe, mooi en goed hotel. Er zit in het hotel een goed restaurant. Niet geschikt voor luidruchtige groepen. 

 

Verzekering
De deelnemer is zich ervan bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via de ANWB kan je een reisverzekering afsluiten. 


Vliegtickets maart 2024

Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Vliegveld Reus ligt op 1 uur rijden en is beschikbaar van Eindhoven.
Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  Google eens op vliegwinkel, skyscanner of kijk op de site's van Transavia en Ryanair. 

Donderdag 14 maart 2024 Transavia Amsterdam 7:00  --> Barcelona 9:15.
Maandag    19 maart 2024 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30.

Donderdag 14 maart 2024 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag    19 maart 2024 Transavia Barcelona 13:50  --> Rotterdam 16:05 

Donderdag 14 maart 2024 RYANAIR Eindhoven 13:30 --> Barcelona 15:35.
Maandag    19 maart 2024 RYANAIR Barcelona 17:05 --> Eindhoven 19:30. 

Donderdag 21 maart 2024 Transavia Amsterdam 7:00  -->  Barcelona 9:15.
Maandag   25 maart 2024 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30. 

Donderdag 21 maart 2024 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   25 maart 2024 Transavia Barcelona 13:50  --> Rotterdam 16:05. 

Donderdag 21 maart 2024 RYANAIR Eindhoven 13:30 --> Barcelona 15:35.
Maandag   25 maart 2024  RYANAIR Barcelona 17:05 --> Eindhoven 19:30. 

Donderdag  28 maart 2024 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30.

Donderdag  28 maart 2024 Transavia Barcelona 14:15  --> Rotterdam 16:30. 

Donderdag  28 maart 2024  RYANAIR Barcelona 10:40 --> Eindhoven 13:05. 

 

Auto huren

Een auto huren kan al vanaf 10,- per dag. Vooral 2-4 dagen voor het ophalen van de huurauto zie je de laagste tarieven. Zie: http://www.autohuren.nl en 
http://www.rentalcars.com 
 

Foto's
De fotograaf Reallyracing of Pixmotorr zal van iedereen hele mooie actiefoto’s maken.


Veiligheid
Alcarras is een veilig circuit. De baan is breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen.


Banden en onderdelenservice op Alcarras
Uiteraard kan je ook banden kopen tegen scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen te koop. 


Facilitaire voorzieningen
Kamperen is mogelijk tijdens het Racecracks evenement op de hoge paddock. Op de laatste rijdag moet de paddock voor 18:30 verlaten worden. Overnachten is dan niet meer mogelijk.  Op de paddock zijn stroom- en waterpunten en een toiletgebouw met douches. Normale nederlandse 220V stekkers voor de stroom en 32A voor krachtstroom zijn aanwezig. Voor de pitboxen mogen geen caravans en campers staan. Wel trailers, vrachtwagens, meubelbakken, auto's en busjes. In de pitboxen mag ABSOLUUT niet geslapen worden en hierop wordt streng gecontroleerd. 
De toegang tot de paddock is de avond voorafgaande aan het evenement vanaf 18.00u mogelijk. Meestal is het kampeergedeelte op de paddock al eerder open dus kan je alvast je spullen uitpakken. De paddock moet op de laatste rijdag voor 18:30 verlaten zijn. Buiten het hek kan je op de eventueel overnachten. 
Racecracks voorziet een nachtwaker tijdens het evenement. Het hek van de paddock en kampeergedeelte is gesloten van 23:45 tot 7:00uur voor meer veiligheid.
In de paddock is geen tankstation. Op ongeveer 5 minuten met de auto, net voor het dorp Alcarras kun je terecht voor benzine. Adres: Carretera Valmana 2, 25180 Alcarras.
Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar om naar de verschillende bochten te kijken. Via een voetgangersbrug kun je naar het binnenterrein waar de verschillend bochten te bekijken zijn.


Restaurant.
Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Er is een compleet lunch menu incl brood, water en fris. Lunch menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zo maar 5 desserts. Het restaurant is overdag open tot 17:00. 
 
Pitboxen
De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. De kosten per pitbox zijn 450,- voor 3 dagen. (dag voor het evenement vanaf 19.00 t/m de laatste dag van het evenement tot 18.00) Je kan ook een pitboxplek huren voor 100,- voor deze periode van 3 dagen + nachten. Het is niet toegestaan om te overnachten/slapen in of voor de pitbox.


Overzicht tarieven 
We hebben het inschrijfgeld en andere kostenposten uitermate laag weten te houden om het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken en zo de trackday te kunnen boeken. Wij zijn veruit de scherpste aanbieder in deze populaire periode en dat in het weekend!
Transport op motorbok 349,- incl transportverzekering twv 20.000,-  Palletbak 200,- 
Pitbox  450,- voor 3 dagen.
Pitboxplek voor 100,- p.p. voor 3 dagen.  


Algemene tips en informatie
Rij vanaf Barcelona richting Alcarras en terug over de A-2 en niet over de AP-2. De AP-2 is namelijk een tolweg en is minder snel dan de A-2.
Adres circuit: CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA

Alcarras kan je perfect combineren met een dagje Barcelona of een andere leuke Spaanse stad in de provincie Catalonie. 
Na de 3daagse zal je veel beter voorbereid zijn op de dagen die wij op het TT circuit van Assen organiseren. Ook zal de basis gelegd zijn voor een training op circuit Zandvoort, Spa Francorchamps, Zolder of Mettet. 

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een hotel, vliegtuig, transport, huurauto of verzekering? Stuur een e-mail naar Racecracks of bel +31614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden wij graag.

Circuitrijden