Circuitdag Assen, circuitrijden voor iedereen!

De 2022 datums zijn 2 en 3 mei, 20 juli, en zondag! 2 oktober. 

Problemen met je rijtechniek? Los deze op tijdens een rijvaardigheidstraining op het veilige TT circuit met Racecracks Trackdays & Racing school.

TT circuit Assen

 

Direct inschrijven voor Assen

 

Er komen bij ons vaak motorrijders die twijfelen of ze wel de juiste rijtechniek toepassen. Door deze twijfels besturen ze de motor niet overtuigend genoeg en doen ze precies wat de motor niet fijn vindt. Ze hangen in de bocht erg aan het stuur, knijpen te hard in de handvaten en geven geen goede stuurimpuls waardoor de bochten juist langer worden en de rechte stukken korter. Maar het is juist de bedoeling om de bochten korter te maken en de rechte stukken langer. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je niet lekker op de motor zit en je snel moeie en stijve spieren krijgt. Ook tintelende handen en vingers is een gevolg hiervan.
Tijdens onze trainingen leer je precies wat je wel moet doen op de motor en wat je vooral niet moet doen. Waardoor je veel langer, sneller, veiliger en met veel meer plezier zal motorrijden. 
Niveau 1 is speciaal voor de straatrijders ingericht met soortgelijke problemen. Dit gaan we mondeling uitleggen en in de praktijk gelijk oefenen op het veilige circuit. Hier sta je niet stil voor een stoplicht maar ben je continu bochten aan het rijden om de juiste rijtechniek in de praktijk te brengen.
Zelf een dagje circuit rijden op circuit TT Assen? Circuitrijden voor beginners, gevorderden en ervaren rijders die op hun eigen motor de rijtechniek willen verbeteren tijdens een leuke en leerzame rijvaardigheidstraining of vrij rijden sessies voor de ervaren rijders. 


Opzet evenement 
Ook in 2022 zijn er talloze rijvaardigheid cursussen. Bij Racecracks laten we de onervaren circuitrijders niet aan hun lot over tijdens hun trackday. Wij hebben erg goede begeleiding met de motor training in niveau 1, 1+ en niveau 2 waarbij je veel progressie zal maken. Daarnaast goede groepsindelingen voor alle motorrijders dus circuitrijden voor iedereen. Ook bij het vrij rijden waardoor je veel fijner en veiliger zal rijden en meer kan leren. De ervaring leert dat de deelnemers die instructie genomen hebben een veel betere basis hebben om uiteindelijk sneller en veiliger te vrij rijden in niveau 3 of niveau 4.
Op TT Assen hebben alle deelnemers de hele dag gratis tijdwaarneming! Via http://www.ontime.bike kan je jouw rondetijden terug zien. 
Ieder niveau kan 5 sessies per dag op het circuit rijden met in totaal 93 minuten rijtijd.

 

Geen ervaring? Dan start je in niveau 1. Uitleg: De circuitdagen beginnen met het ophalen van je rijnummer. Avond ervoor kan je je rijnummer ophalen van 19.30 - 20.30 en de dag  kan dit van 7:30 en 8:00. De laatste sessie (niveau 4)  is om 17:30 afgelopen. Niveau 1 is als 1e klaar om ongeveer 16.30 uur. 

Trackday

Pitbox huren voor de trackday
Pitboxen zijn te huur voor je circuit event op Assen. Kosten 130- per dag per box of 40,- voor een pitboxplek..
Reserveren pitbox of pitboxplek kan tegelijk met je inschrijving of stuur een mail naar Racecracks.
Boxen zijn de dag voor het evenement beschikbaar vanaf 19:00. Bij het ophalen van de sleutel betaal je 100,- borg die je de volgende dag weer terug krijgt via Rijders Info bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox.
Uiterlijk om 18.00 moet de pitbox weer leeg zijn zodat de volgende organisatie kan opbouwen. 
 
Paddock faciliteiten 
Je kan overnachten op de paddock door zelf een slaapplek te creeren. Toiletten, douches en stroom aanwezig. Banden en onderdelenservice V-racing en de fotograaf zijn altijd aanwezig. Op de paddock is een horecapunt waar je terecht kan voor warme en koude dranken en snacks + broodjes. 

 

Tanken
Op de paddock is een benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn vanaf een uurtje of 9:00. Contant betalen of pinnen is mogelijk.
Naast de benzinepomp is ook een geldautomaat aanwezig.
 
Geluid
Dynamische geluidlimiet is 101 dBa bij een Tracksday op het TT Assen circuit.
Het totaal geproduceerde geluid per motor wordt iedere ronde dynamisch gemeten en de maximale toegestane dynamische geluidlimiet ligt bij 101 dBa tijdens de circuittrainingen. Motoren welke tussen de 101 en 103 dBa produceren krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname aan de circuittraining zonder restitutie van het inschrijfgeld.
Zorg voor een DB-killer of nog beter een standaard demper. Een geluidbron welke meer dan 101dBa produceert wordt eruit gevlagd en krijgt een herkansing; een geluidbron welke meer dan 104 dBa produceert wordt eruit gevlagd en per direct uitgesloten van verdere deelname en krijgt geen herkansing; uitsluiting van deelname is zonder restitutie van het inschrijfgeld. Kortom, zorg voor een DB-killer of standaard uitlaat.

Adres TT Assen circuit: De haar 9. 9405 TE Assen. 

Aanvullende regels elektrische motoren TT-Circuit Assen

  • De deelnemer aan het evenement dient minimaal 10 werkdagen voor aanvang het TT-Circuit Assen te informeren over deelname door elektrische voertuigen en het aantal.
  • Het gebruik van zgn. Energy Storage met behulp van lithium-batterijen met als doel tijdelijk een piekvermogen te creëren is niet toegestaan.
  • Elektrische voertuigen mogen niet in een pitbox worden gestald of opgeladen. Alleen originele laadkabels mogen gebruikt worden. Per stroompunt op de paddock mag één elektrisch voertuig worden opgeladen.
  • Een ter zake kundige (deelnemer) dient ’s ochtends een Race Control-medewerker te informeren over hoe te handelen bij incidenten waarbij het elektrische voertuigen betrokken is. In geval van incidenten moet een ter zake kundige beschikbaar zijn om op Race Control of eventueel ter plaatse advies te geven of te assisteren bij de berging.
  • Het voertuig dient voorzien te zijn van indicatoren (verlichte lampjes) waarmee aangeven wordt of voertuig veilig aangeraakt kan worden of niet. De betekenis van de verschillende kleuren moet aan de Race Control-medewerker worden toegelicht.
  • Een elektrisch voertuig heeft geen toegang tot het circuit zonder expliciete toestemming van Race Control.
  • De gebruiker/het team moet voor het gebruik op de paddock zelf beschikking hebben over persoonlijke beschermingsmiddelen/veiligheidsmiddelen zoals een isolatiemat voor over het voertuig, veiligheidsmat voor op de vloer, veiligheidsgereedschap, veiligheidshaak, minimaal 2 sets geïsoleerde handschoenen en minimaal 1 speciale Lithium brandblusser van minimaal 9 liter (zoals bijvoorbeeld AVD).