Oschersleben

Kom je ook een wedstrijd rijden op Oschersleben? Datum 29 & 30 Juni 2020 bij Racecracks Trackdays & Racing School.

NIEUWS 1 JUNI: Oschersleben zal doorgaan op 29 en 30 juni. Deze dagen zal bestaan uit trainingssessies ingedeeld op snelheid. Geen wedstrijd maar er zal aan het einde van dag 2 wel per groep op basis van je rondetijden een kwalificatie georganiseerd worden zodat er toch een competitie gevoel is. 

Verder goed nieuw dat er officieel door Duitsland gereisd mag worden vanaf 15 juni. 

Racecracks zal met FR-Performance een race event op Oschersleben gaan organiseren. FR-Performance is al tig jaar de grootste Cup organisator van Duitsland. Ideaal als je naast het vrij rijden ook een wedstrijd wilt rijden. 

Ferry en veel instructeurs doen mee. Doe jij ook gezellig mee? 

Niet alleen groot maar ook zeer klant vriendelijk want Racecracks zal met FR 2 pitboxen gaan inrichten om iedere rijder + helper te voorzien van een uitgebreid GRATIS ontbijt. 

Verder kan je in deze pitbox de gehele dag gratis koffie en thee pakken en is er het hele weekend tijdwaarneming inbegrepen. 

Racecracks gaat deze samenwerking aan om rijders de mogelijkheid te geven races te rijden in een competitief en groot deelnemersveld buiten Nederland. Het zijn niet alleen losse races maar een heuse competitie op uitdagende circuits en een racelicentie is niet nodig. Je hebt wel de optie om een ongevallen verzekering af te sluiten.

Niveau is vergelijkbaar met het ONK in Nederland en is ideaal als breedtesport en topsport dus zowel voor de aspirant racer als voor de ervaren racers. Er zijn 5 verschillende raceklassen bij de FR Challenge zodat er een eerlijke strijd is. De 8 rijders die als 1e over de finish komen krijgen een beker en eeuwige roem. 
 
Ben je niet snel genoeg voor de FR-Challenge klassen (onderaan deze pagina het overzicht van de klassen) dan kan je met de LSR-Cup meedoen (Low Speed Riders-Cup)  Kortom: Racen voor iedereen!!
Direct inschrijven
Wanneer kan ik meedoen?
Rij je een rondetijd op Assen van 2:05 - 2:25min dan kan je meedoen aan de LSR-Cup. Rij je op Assen onder de 2:05 dan zal je voor de FR-Challenge ingedeeld worden. Wil je voor het podium of de overwinning gaan? Hou er dan rekening mee dat je afhankelijk van de klasse waarin je rijdt, onder de 1:45min op Assen moet kunnen rijden om je een idee te geven. 
De vrije traingen worden verreden in 4 groepen en ingedeeld op rondetijden. In de pauze worden de groepen geoptimaliseerd op basis van de rondetijden die in de ochtend verreden zijn. De rondetijden uit je vrije trainingen bepalen jouw start positie. Doe je liever niet met de race mee? Dat kan maar geef dit voor het evenement alvast aan. 

 

 

Adres circuit Oschersleben:  Motopark-Allee 20, 39387 Oschersleben (Bode), Duitsland

Op 3,5 uur rijden van de Nederlandse grens ligt in Duitsland het circuit van Oschersleben. Het circuit is indrukwekkend en beschikt over fantastische bochten en een vloeiende layout. 

Direct inschrijven

Racen op circuit

 

Inschrijfgeld:

Maandag 29 Juni: 6 sessie van 20 minuten vrije training.

Dinsdag 30 Juni: 5 vrije trainingen van 20 minuten en iedere klasse rijdt een wedstrijd van 20 minuten + ronden. Enkel de LSR-Cup rijdt 7 laps in de wedstrijd. 

Vroegboekprijs:369,- voor 2 dagen fun & spanning! Vanaf 1 Maart 2020 bedraagt het inschrijfgeld 409,- 

 

Pitboxen

Via de inschrijving kan je een eigen pitbox huren voor 360,-. Een pitboxplek kost voor het hele weekend 70,- 

 

Klassen

Kl. 2  Supersport 600 
tot 500 cc
2Takt   
   
tot 600 cc
4Takt  Tot- 675 cc
   
tot 750 cc
4Takt  2-Cilinder
         
Kl. 3 Superbike SBK-750
tot 750 cc
4Takt 4-Cilinder
   
tot 900 cc
4Takt 3-Cilinder
   
tot 1000 cc
4Takt 2-Cilinder
         
Kl. 4 Superbike 1000
boven 750 cc
4Takt 4-Cilinder
   
boven 900 cc
4Takt 3-Cilinder
   
boven 1000 cc
4Takt 2-Cilinder


De Superbike 1000 klasse zal gesplitst worden. De SBK-1000 BT en de SBK-1000 Offen waarbij BT staat voor Bridgestone banden. Dus ieder die met Bridgestone banden rijdt zal in een aparte klasse, klassement en een aparte podium huldiging krijgen. 

 

Je kan bij Racecracks ook inschrijven voor 30 en 31 Mei Lausitz en voor 29 en 30 Juni Oshersleben. Meer info Lausitz:: http://www.racecracks.nl/Lausitzring/

 

Direct inschrijven

Rijden op circuit

 

Technische toelating

Je motor zal een check ondergaan die gericht is op veiligheid en vloeistofdichtheid. Het gebruik van tuningsmaterialen is geheel vrij als het maar deugelijk is gemonteerd en veilig functioneerd. 

 

Overig

Er is een fotograaf aanwezig, banden/onderdelen service en toileten + douches.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks