Circuitdag Zandvoort

2022 datums: maandag 16 mei en maandag 25 juli. 

Wil je zelf rijden op circuit Zandvoort met instructie of geheel vrij rijden op circuit Zandvoort met veel rijtijd en hele dag tijdwaarneming? Schrijf je in en je kan 5 sessies genieten van de Nederlandse rollercoaster.

Zandvoort racen
Aanpassingen circuit Zandvoort
De baan is vanaf 2020 spectaculairder om te rijden. De kombochten voelen enorm goed aan en ook de GP-chicane overslaan is erg prettig. De Rob Slotemakerbocht is enorm gaaf met de motorfiets. De baan is veiliger geworden door de grotere uitloop bij de Gerlach bocht en de baan is aan de binnenkant verbreed bij de Hugenholtz bocht.  Zo is ook de derde bocht, de Hugenholtzbocht, voorzien van extra hoogteverschillen. "Ja, die is als het ware parabolisch gemaakt zodat er twee motoren naast elkaar en met dezelfde snelheid doorheen kunnen. Daar zal het stijgingspercentage variëren tussen de acht en achttien procent."   De Arie Luyendykbocht heeft een banking van 18 graden en dat is uniek op een Europees circuit. 

 

Direct inschrijven voor Zandvoort

 

Opzet van de trackday

Een motorrijbewijs is niet verplicht voor circuitrijden op Zandvoort maar je dient wel de motor volledig onder controle te hebben met de nodige ervaring. Dus wil je op Zandvoort zelf racen met je eigen motor, hou er dan rekening mee dat je de basisvaardigheden ruimschoots beheerst. 
Tijdens de Racecracks evenementen bieden we een leerzame en leuke instructie aan zodat je al binnen 1 dag enorm veel progressie zal maken. Daarnaast bieden we ook vrij rijden aan. Circuitrijden voor iedereen!
 
Er zijn instructiegroepen voor alle snelheden en groepen vrij rijden met goede groepsindeling die we optimaliseren met de tijdwaarneming. Zelfs voor de onervaren rijders hebben we motorcursussen waarbij wij de straatrijders zonder circuitervaring voor niveau 1 gaan indelen. Speciaal voor de motorrijders die normaal op straat rijden hebben we niveau 1 opgezet. Kortom, doe de motor experience en beleef een onvergetelijke dag. 
 
Ophalen rijnummer kan de avond ervoor tussen 19:30 en 20:30 en de dag zelf tussen 7:30 en 8:00. Het dagprogramma is om 17:00 afgelopen. Niveau 1 is als 1e klaar en dit zal ongeveer om 16:10 uur zijn. Schrijf je vooraf via deze site zo snel mogelijk in voor een trackday om teleurstelling te voorkomen. In 2020 en 2021 was de circuit training telkens volgeboekt.
 
Direct inschrijven voor een Circuitdag Zandvoort. 
 
Tijdwaarneming tijdens de trackday
We bieden de gehele dag tijdwaarneming aan tijdens de motor trainingsdagen. Door de tijdwaarneming gaan we actief deelnemers bijsturen zodat er mooie gelijkwaardige groepen ontstaan. Je rondetijden van je motortrainingen kan je live terug zien op Ontime.Bike

Racen Zandvoort

Overnachten
Racecracks huurt een nachtwaker in zodat je gratis op de hoofdpaddock kunt overnachten en al je spullen kunt klaarzetten zodat je de circuitdag relax kan beginnen. Dit is een gratis extra service van Racecracks voor de tracktraining op circuit Zandvoort. In de avond voor het evenement gaan we beginnen met inschrijven en de technische toelating. De volgende ochtend gaan we hiermee verder waarbij er altijd lekkere koffie of thee klaarstaat. Een hotel bij circuit Zandvoort vindt je erg makkelijk door even te zoeken op Booking.com. 

Pitboxen
Pitboxen zijn te huur voor een onvergetelijke training op circuit Zandvoort. Kosten zijn 240,- per dag 
Een pitboxplek kost 40,- voor een gedeelde plek in de pitbox. Afmeting pitbox: 5x23 meter!
Je kan bij je inschrijving een arrangement boeken door bij je boeking de optie van pitboxplek of gehele pitbox aan te vinken zodat je dit niet apart hoeft te regelen voor de motorrijvaardigheidstraining. 
Boxen zijn de dag van het evenement beschikbaar vanaf 7:30. Haal je de avond ervoor de sleutel op (vanaf 19:00) dan betaal je ter plaatste 75,- extra.  Bij het ophalen van de sleutel betaald je 100,- borg die je de volgende dag weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox. Uiterlijk om 17.30 moet de pitbox weer leeg zijn.
 
Paddock
Toiletten zijn aanwezig op het rennerskwartier. Stoom kan je gratis gebruik van maken. Er staan diverse stroomkasten met normale 230V stekkers. De banden en onderdelenservice is V-racing waarbij je banden kan aankopen of wisselen. De fotograaf is uiteraard ook aanwezig om van jou gave actiefoto's te maken. Bernies bar zal geopend zijn van 7:30 tot 18:00uur voor diverese (warme) dranken of wat broodjes en een lunch. Op de paddock is een PIN benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn.  

Pitstraat circuit Zandvoort
Maximale geluid tijdens de rijvaardigheidstraining motor of vrij rijden Zandvoort 2021 en 2022
Maximaal geluid 93 dBa.
Tijdens het racen op het circuit wordt het totaal geproduceerde geluid per motor van iedere ronde dynamisch gemeten. Net zoals op TT circuit Assen en Spa Francorchamps. Op Mettet en Lelystad tellen ze niet de Decibellen apart bij elkaar op maar meten ze individueel. Deelnemers krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld. Kom dus met je standaard uitlaat of vervangingsdemper MET DB-killer naar circuit park Zandvoort. Zandvoort is qua geluid strenger dan Assen. 
Stel dat je eraf gehaald wordt, schakel tijdens de volgende sessie eerder naar de 5e versnelling bij opkomen rechte stuk en geef even niet vol gas. Hou ook helemaal links aan want de geluidspaal staat aan de rechterkant. Ga je op circuit Zandvoort vrij rijden, let dan extra op dat je uitlaat en motor stil genoeg is. 
 
Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft qua organisatie, veiligheid en lesniveau.
Kortom: wil je op circuit Zandvoort racen boek bij Racecracks voor een geweldige dag op circuit Zandvoort. Je weet op een veilige manier je rijtechniek al binnen 1 circuitdag enorm te verbeteren en inclusief de bekende sfeer en gezelligheid waar Racecracks om bekend staat. Problemen met de rijtechniek? Wij lossen die voor je op tijdens onze trackdays! Deze ideale bochtentraining op je eigen motor is veel veiliger dan op de openbare weg te gaan racen.
Geef eens een dagje race dag op circuit Zandvoort cadeau. Een cadeau bon kan je via deze site aanschaffen.
 
Circuit Zandvoort Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041KP Zandvoort.

Race Experience

Foto: Annet Mekkering

Ontvang gratis de guideline met daarin de beste rijtechniek tips die je echt meer rijplezier gaan opleveren.

*   Zit je in de bocht te gespannen op de motor en heb je daardoor last van je handen en schouders?

*   Wil je ook net zoals de snelle rijders harder door de bocht en toch genoeg reserve houden?

*   Lees met welke simpele tips je meer rijplezier op motor de krijgt

Klik op de onderstaande link om de handleiding met tips te downloaden:

http:// https://racecracks.lpages.co/e-book-landingspagina

Boek met rijtips