Circuitdag Zandvoort

De 2024 datum is maandag 13 mei. 

 

Circuitdagen

Wil je zelf rijden op circuit Zandvoort hetzij met instructie of geheel vrij rijden op circuit Zandvoort met veel rijtijd en hele dag tijdwaarneming? Schrijf je dan snel in voor onze circuitdagen en je kan 5 sessies genieten van de Nederlandse rollercoaster.

BMW R 1250 RT circuit Zandvoort

Aanpassingen circuit Zandvoort

De baan is sinds 2020 een stuk spectaculairder om te rijden. De kombochten voelen enorm goed aan en ook de GP-chicane overslaan maakt de baan een stuk vloeiender. De Rob Slotemakerbocht is enorm gaaf met de motorfiets. De baan is veiliger geworden door de grotere uitloop bij de Gerlach bocht en de baan is aan de binnenkant verbreed bij de Hugenholtz bocht.  Zo is ook de derde bocht, de Hugenholtzbocht, voorzien van extra hoogteverschillen. "Ja, die is als het ware parabolisch gemaakt zodat er twee motoren naast elkaar en met dezelfde snelheid doorheen kunnen. Daar zal het stijgingspercentage variëren tussen de acht en achttien procent."   De Arie Luyendykbocht heeft een banking van 18 graden en dat is uniek op een Europees circuit. 
 

Inschrijven voor Zandvoort

 

Opzet van de trackday

Tijdens de Racecracks evenementen bieden we een leerzame en leuke instructie aan zodat je al binnen 1 dag enorm veel progressie kan maken. Daarnaast bieden we ook vrij rijden aan. Circuit rijden is voor iedereen!
 
Er zijn instructiegroepen voor alle snelheden en groepen vrij rijden met goede groepsindeling die we optimaliseren met de tijdwaarneming. Zelfs voor de onervaren rijders hebben we motorcursussen waarbij wij de straatrijders zonder circuitervaring voor niveau 1 gaan indelen. Speciaal voor de motorrijders die normaal op straat rijden hebben we niveau 1 opgezet. Kortom, doe de motor experience en beleef een onvergetelijke trackday. 
 
Het inschrijven en ophalen van je rijnummer kan de avond ervoor tussen 19:30 en 20:30 en de dag zelf tussen 7:30 en 8:00. Het dagprogramma is om 17:00 afgelopen. Niveau 1 is als 1e klaar en dit zal ongeveer om 16:10 uur zijn. Schrijf je vooraf via deze site zo snel mogelijk in voor een circuitdag om teleurstelling te voorkomen. Voorgaande jaren was de circuit training telkens volgeboekt.

 

Tijdwaarneming tijdens de trackday

We bieden de gehele dag tijdwaarneming aan. Door de tijdwaarneming gaan we actief deelnemers bijsturen zodat er mooie gelijkwaardige groepen ontstaan. De rondetijden van je motortrainingen kan je live terug zien op Ontime.Bike

Racen Zandvoort

Overnachten

Racecracks huurt een nachtwaker in zodat je gratis op de hoofdpaddock kunt overnachten en al je spullen kunt klaarzetten zodat je de circuitdag ontspannen kan beginnen. Dit is een extra service van Racecracks. Wil je niet slapen op de paddock kan je altijd wel een hotel in Zandvoort vinden via o.a. Booking.com
 
 

Pitboxen

Pitboxen zijn te huur op het circuit van Zandvoort. Haal je de avond ervoor de sleutel op (vanaf 20:00) dan betaal je ter plaatste 50% extra. 
Of kies voor een pitboxplek voor een gedeelde plek in de pitbox. Afmeting pitbox: 5x23 meter!
Je kan bij je inschrijving een arrangement boeken door bij je boeking de optie van pitboxplek of gehele pitbox aan te vinken zodat je dit niet apart hoeft te regelen voor de motorrijvaardigheidstraining.
Pitboxen zijn de dag van het evenement beschikbaar vanaf 7:30. Bij het ophalen van de sleutel betaald je 100,- borg die je aan het eind van de dag weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox. Uiterlijk om 17.30 moet de pitbox weer leeg zijn.
 
Circuitdag Zandvoort.  

Inschrijven voor Zandvoort


Paddock

Op diverse plaatsen zijn er toiletten aanwezig op het rennerskwartier. 

Er staan diverse stroomkasten met normale 230V stekkers. Van deze stroompunten kan je gratis gebruik maken.
Bij de banden en onderdelenservice kan je banden aankopen of je eigen banden laten wisselen. 

De fotograaf is uiteraard ook aanwezig om van jou gave actiefoto's te maken. 

Bernies bar zal geopend zijn van 7:30 tot 18:00uur voor diverese (warme) dranken of wat broodjes en een lunch. 

Op de paddock is een PIN benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn.

Pitstraat circuit Zandvoort
Het maximale geluidsniveau is voor 2022 en 2023: 93 dBa.  De 93dBa is al sinds 2019 van kracht. 
Tijdens het racen op het circuit wordt het totaal geproduceerde geluid per motor van iedere ronde dynamisch gemeten. Net zoals op TT circuit Assen en Spa Francorchamps. Op Mettet en Lelystad tellen ze niet de Decibellen apart bij elkaar op maar meten ze individueel. Deelnemers krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld. Kom dus met je standaard uitlaat of vervangingsdemper MET DB-killer naar circuit park Zandvoort. Zandvoort is qua geluid strenger dan Assen. 
Stel dat je eraf gehaald wordt, schakel dan tijdens de volgende sessie eerder naar de 5e versnelling bij opkomen rechte stuk en geef even niet vol gas. Hou ook helemaal links aan want de geluidspaal staat aan de rechterkant. Ga je op circuit Zandvoort vrij rijden, let dan extra op dat je uitlaat en motor stil genoeg is. 
 
Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft staan qua organisatie, veiligheid en lesniveau.
Kortom: wil je op circuit Zandvoort racen, boek dan bij Racecracks voor een geweldige dag op circuit Zandvoort. Je weet op een veilige manier je rijtechniek al binnen 1 circuitdag enorm te verbeteren inclusief de bekende sfeer en gezelligheid waar Racecracks om bekend staat. Problemen met de rijtechniek? Wij lossen die voor je op tijdens onze trackdays! Deze ideale bochtentraining op je eigen motor is veel veiliger dan op de openbare weg te gaan racen.

CADEAU-TIP
Geef eens een dagje race dag op circuit Zandvoort cadeau. Een cadeau bon kan je via onze site aanschaffen.

 
Circuit Zandvoort Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041KP Zandvoort.

Race Experience

Foto: Annet Mekkering

 

Ontvang gratis de guideline met daarin de beste rijtechniek tips die je echt meer rijplezier gaan opleveren.

*   Zit je in de bocht te gespannen op de motor en heb je daardoor last van je handen en schouders?

*   Wil je ook net zoals de snelle rijders harder door de bocht en toch genoeg reserve houden?

*   Lees met welke simpele tips je meer rijplezier op motor de krijgt

Klik op de onderstaande link om de handleiding met tips te downloaden:

http:// https://racecracks.lpages.co/e-book-landingspagina

Boek met rijtips